Devletten milyonlarca kişiye yardım müjdesi! VGM aracılığıyla aylık maaş yardımı alabilirsiniz. Şartları sağlayan vatandaşlara aylık 1030 TL ödeme yapılıyor.

Yapı Kredi Bankası Müşterilerine Özel: 100.000 TL’ye Kadar Kredi Fırsatı! Yapı Kredi Bankası Müşterilerine Özel: 100.000 TL’ye Kadar Kredi Fırsatı!
Devletten milyonlarca kişiye yardım müjdesi! VGM aracılığıyla aylık maaş yardımı alabilirsiniz. Şartları sağlayan vatandaşlara aylık 1030 TL ödeme yapılıyor. VGM aracılığıyla maaş bağlanması için ne yapılmalı? Başvuru şartları nelerdir? VGM Aylık 1030 TL maaş müjdesinin tüm detaylarını haberimizde sizler için hazırladık...

Milyonlarca vatandaş sıraya geçti. Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) tarafından gerçekleştirilen açıklamada ihtiyaç sahibi ailelere 2021 senesinde 1.030 TL maaş verileceği belirtildi. Muhtaç aylığı başvuruları için başvuru yapacak olan bireyler kendi illerinde bulunan Vakıflar Genel Müdürlüğü İl Müdürlüklerine başvurularını yazılı bir şekilde gerçekleştirebilirler.

Türkiye genelinde ihtiyaç sahibi bireylere destek sağlayan pek çok sayıda kamu kurumu bulunuyor. Bu kamu kurumları belirledikleri özel şartlar ile bireylere sağlıktan gıdaya, nakit destekten fatura desteğine kadar pek çok sayıda alanda yardım gerçekleştiriyor. Vatandaşlara nakit para desteği çerçevesinde yardım sağlayan kurumlardan biri de Vakıflar Genel Müdürlüğü sağlanan destek ise muhtaç aylığı olarak adlandırılmaktadır. Başvuru işlemleri başvuru dilekçesinin tamamlanması ve VGM'ye gönderilmesiyle tamamlanıyor.

Muhtaç Aylığı Kimlere Ödenecek?



Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen açıklamada başvuruya yönelik bilgiler, başvuru koşulları "Annesi veya babası olmayan muhtaç çocuklar ile %40 ve üzerinde engeli bulunan muhtaçlara aşağıdaki koşulların tamamını sağlamaları durumunda muhtaç aylığı bağlanmaktadır." ifadeleri ile şu şekilde bir duyuruda bulunuldu:

- Sosyal Güvencesi bulunmaması,

- Herhangi bir gelir ya da aylığı olmaması,

- Mahkeme kararı ya da kanunla bakım altına alınmamış olmak,

- Gelir getirici taşınır ve taşınmaz malı mevcut bulunmaması ya da olup da bunlardan elde edeceği aylık ortalama gelirinin bu yönetmelikle ifade edilen muhtaç aylığı tutarını aşmaması,

Muhtaç Aylığından Faydalanamayan Kişiler

Muhtaç aylığından faydalanamayan vatandaşlar bu şekilde ifade ediliyor;

- Aylık düzenli geliri bulunan vatandaşlar,

- Herhangi bir sosyal güvencesi olanlar,

- Mahkeme kararı ile kendisine vasi atanan vatandaşlar,

- Ölüm maaşı, dul maaşı, yetim maaşı gibi maaş alan vatandaşlar muhtaç aylığı ödemelerinden faydalanamaz.

Başvuru Nereye ve Nasıl Yapılır



Muhtaç aylığı talebi gerçekleştiren vatandaşlar başvuru formunu imzaladıktan sonra engelli ise özrünü ifade eden sağlık kurulu raporunu da ekleyerek, ikamet ettiği ilin bağlı bulunduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğüne bizzat ya da posta yolu ile ileterek başvuruda bulunabilirler. 2021 senesinde muhtaç engelliler ile yetim çocukların her birine aylık olarak 1.037,96 TL olarak ödeniyor.

Aylık alan vatandaşların; vefatı, muhtaçlığın ortadan kalkma durumu veya bakım altına alınması, yetim erkek çocuğun 18, yükseköğrenimde ise 25 yaşını doldurması, aylığın aralıksız 3 ay alınmaması durumunun tespit edilmesini takip eden ay başı itibarıyla aylıkları kesilmektedir.

2021 Fakirlik Maaşı Ne Kadar?

Enflasyon oranına göre gerçekleştirilen asgari ücret zammından sonra fakirlik maaşının tutarı da yükseltilmiştir. 2021 senesinde muhtaç ailelere verilen fakirlik maaşı tutarı 1.037 TL olarak revize edilmiştir. Fakirlik maaşı başvurusunun onaylanmasının ardından; aylığı alma hakkı elde eden kişilere onaylanma kararı irtibat numaraları üzerinden SMS ile bildirilmektedir. Kısa mesajı alan bireyler bildirimin yapıldığı tarihi takip eden ayın içinde PTT'den fakirlik maaşı ödemelerini elde edebilirler.