Dizi çekimleri corona virüsü nedeniyle duracak mı? Diziler yayınlanmayacak mı her yerde aranmaya başladı. Bugün ülkemizde artan corona virüs tedbirlerinin ardından dizi, film ve televizyon sendikaları çağrı yapmış ve setlerin belirli bir süre ertelenmesi

Dizi çekimleri corona virüsü nedeniyle duracak mı? Diziler yayınlanmayacak mı her yerde aranmaya başladı. Bugün ülkemizde artan corona virüs tedbirlerinin ardından dizi, film ve televizyon sendikaları çağrı yapmış ve setlerin belirli bir süre ertelenmesini istemişti. Bu çağrıya 'Yasak Elma' dizisinin başrol oyuncuları Şevval Sam ve Eda, 'Doğduğun Ev Kaderindir' dizisinin sevilen oyuncusu Demet Özdemir, Miray Daner, Mine Tugay gibi oyuncular da destek verdi. Peki corona virüs dizilere engel olacak mı?



Bu çağrının üzerine yapılan toplantıda dizi setleri konusunda karar çıktı.



DİZİ ÇEKİMLERİ DURACAK MI?



Bugün yapılan toplantıda çıkan karar ile dizi setlerine 2 hafta ara verildiği ortaya çıktı. Böylelikle stok bölümü olan diziler önümüzdeki haftalarda ekranlara gelirken, haftalık olarak yetiştirilen yapımlar izleyici karşısına çıkamayacak.

Vakıfbank Emekli Kredisi: Maaş Alan Emeklilere Verilecek Tutar Belli Oldu! Vakıfbank Emekli Kredisi: Maaş Alan Emeklilere Verilecek Tutar Belli Oldu!


DİZİLER BU HAFTA YAYINLANACAK MI? (16 - 20 MART)



Dünyada hızla yayınlan ve küresel bir virüs olarak kabul edilen corona virüsü, ülkemizde de şu an için 18 kişide mevcut. Hızla yayılan corona virüs için devlet yetkilileri bir sürü tedbir alırken, kimse hiçbir oyuncunun hastalığa yakalanmasını istemiyor.



Bu durumun farkına olan gerek kanal yetkililer gerekse yapımcıların kararı ile bugün yapılan toplantı sonucunda dizilerin çekimleri 2 hafta boyunca durduruldu. Peki diziler bu hafta ekranlara gelecek mi?



Bu hafta dizilerin yeni bölümler daha öncesinden çekildiği için yeni bölümler yayılacak;  ancak 23 Mart 2020 tarihinden itibaren dizilerin yeni bölümleri yayınlanmayacak. Tabi bazı diziler istisnai bir durum söz konusu, çekimleri 3 hafta öncesinden yapılan dizi ve programlar yeni bölümleri yayınlanmaya devam edecektir. Dizilerin bulunan hazır bölümleri yayınlanmaya devam ederken, bir hafta önceden çekimleri yapılan diziler için 23 Mart tarihinden itibaren tekrar bölümleri yayınlanacaktır.