Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafınca gerçekleştirilen düzenleme ile, elektronik haberleşmede abonelik iptal müracaatları e-Devlet üzerinden resmi olarak başlatıldı. Artık kurumlara gitmenize gerek yok.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafınca gerçekleştirilen düzenleme ile, elektronik haberleşmede abonelik iptal müracaatları e-Devlet üzerinden resmi olarak başlatıldı. Artık kurumlara gitmenize gerek yok. e-Devlet üzerinden abonelik iptali gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet abonelik fesih işlemi nasıl yapılır? E-Devlet üzerinden Telefon, Elektrik, İnternet vb. abonelikleri sonlandırılabiliyor. Detaylar haberimizde sizlerle...

Milyonlarca vatandaş bu düzenlemeyi yakından takip ediyordu. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan düzenleme çerçevesinde abone sayısı 200 binin üzerinde olan elektronik haberleşme işletmecilerinin hizmetlerine ait olan aboneliklerin iptali 26 Ekim Pazartesi tarihinden itibaren e-Devlet kapısı aracılığıyla yapılabilecek.

Hangi Abonelikler İçin Fesih Başvurusu Yapılabilecek?

"Abonelik Fesih Başvurusu" hizmeti çerçevesinde, şu servislerin abonelikleri için iptal başvuruları online olarak gerçekleştirilebiliyor:

Digiturk, D-Smart, Millenicom,Türk Telekom, TURKSAT, Vodafone, Vodafone Net, Superonline, TT Mobil, TTNET, Turkcell, TurkNet.

Artık Bayilere Gitmenize Gerek Yok!

Abonelerin fesih başvurusu için dilekçe vermek adına hizmet sağlayıcıların bayilerine gitme zorunluluğu özellikle koronavirüs salgını sürecinde vatandaşların sorun yaşamalarına neden oluyordu. Bu uygulama sayesinde aboneler, iptal isteklerini e-Devlet aracılığıyla insan teması olmadan gerçekleştirebilecek.

İşletmeciler, abonelerin nakil,hat dondurma,devir gibi isteklerini mevcutken e-Devlet üzerinden fesih başvurusu gelmesi durumunda bu başvuruyu yerine getirmekle yükümlü konumda olacaklar. e-Devlet üzerinden yapılan fesih başvurularından sonra, 24 saat içerisinde hizmete yönelik ücretlendirme hizmet sağlayıcısı tarafından duraklatılacak.

Bu sayede, sabit ya da mobil telefon, internet ve kablo TV aboneleri, aboneliğini iptal ettirmek istediklerinde, hizmet aldıkları işletmeciye yazılı dilekçe ile müracaat etmek, faks çekmek gibi işlemlerle meşgul olmadan "turkiye.gov.tr" adresi aracılığıyla abonelik iptal başvurularını gerçekleştirebilecekler.

Fesih İşlemleri İçin Ne Yapmak Gerekiyor?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan da Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, e-Devlet kapısı üzerinden abonelik feshi işlemi için yapılması gereken adımları şu şekilde listeledi:

1. Aboneliklerinizin kontrolünü sağlayın.
2. Kişisel bilgilerinizi doğrulayın.
3. İptal etmek istediğiniz aboneliğinizi seçin.
4. Fesih başvuru sebebinizi doldurun.
5. Abonelik fesih belgesini imzalayın.
6. Fesih işleminiz tamamlanmıştır.

Yeni Hizmete Erişebilmek İçin O İşlemi Yapmak Gerekiyor!

BTK'nın e-Devlet çerçevesinde vatandaşlara sunduğu "Abonelik Fesih Başvurusu" hizmetini kullanarak, abonelik fesih başvurusu gerçekleştirebilmek için öncelikle e-Devlet'e yüksek güvenlikli kimlik doğrulama yöntemlerinden bir tanesi ile sisteme giriş sağlanmış olma koşulu aranıyor.

Kişisel bilgilerin güvenliği ve işlemin hukuken geçerli sayılabilmesi için kullanıcıların, "Mobil imza, Elektronik İmza, T.C. Kimlik Kartı ya da Banka" kimlik doğrulama seçeneklerinden bir tanesini kullanarak e-Devlet sistemine giriş yapmaları gerekiyor. Sisteme e-Devlet şifresi ile giriş sağlamak, bu yeni hizmete erişmek için yeterli değil.