KYK burs başvuruları ne zaman yapılacak E devlet üzerinde yapılacağı açıklanan KYK Burs Başvuruları ile alakalı son dakika açıklamalar gelmeye devam ediyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından her sene düzenlenen ve yüzbinlerce öğrenciye burs imkanı sağla

KYK burs başvuruları ne zaman yapılacak E devlet üzerinde yapılacağı açıklanan KYK Burs Başvuruları ile alakalı son dakika açıklamalar gelmeye devam ediyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından her sene düzenlenen ve yüzbinlerce öğrenciye burs imkanı sağlayan KYK bursu başvuru için belirlenen süreç henüz başlamadı. KYK burs başvurusu e devlet üzerinden yapılacak. E devlet üzerinden istenen bazı belgeler ile birlikte bursa ihtiyacı olup olmadığı öğrenilebilinecek. Burs almaya hakkazanan öğrenciler KYK bursu alacakken KYK bursundan faydalanamayan öğrenciler de KYK kredisinden faydalabilecek. Öğrenim kredisi almak isteyen ya da KYK burs başvurusu yapmak isteyen öğenciler için burs başvurusu nasıl yapılır sorularının cevapları haberimizde. 



KYK BURS BAŞVURULARI ASIL YAPILACAK?



Eğitim hayatlarında kendilerinin okuyabilmesi adına maddi destek sağlamak için başvurdukları burslar KYK burs başvuruları olmakta ve Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından başvuru sürecine dahl edilecek. Geçtiğimiz senelerden bu yana e devlet üzerinden yapılan başvurular değerlendirilecek. KYK burs başvuruları edevlet üzerinden yapılacak.  KYK burs başvuru süreci, kimlik bilgileri, maddi gelir detayları gibi önemli bilgileri içerecek.





KYK BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILACAK? 



KYK Kredi ve burs başvuruları +aynı geçtğimiz senelerde olduğu gibi tüm üniversite öğreniclerini kapsayacak ülkemizdeki tüm üniversitelerin her branşı dahil  yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemlerini tamamlamasını takiben alınacak. Ancak KYK burs ve KYK kurs başvuruları ile alakalı henüz net bir açıklama yapılmadı. 



KYK burs başvuruları geçtiğimiz senelere göre uyumlu bir şekilde başvurunun yapılaccağı açıklanmıştı. Yani KYK kurs ve KYK yurt başvuruları pandemi sürecinden etkilenmeyecek. geçtiğimiz senen KYK bursları için edevlette hizmet16 ekim itibari ile başlamıştı. Geçtiğimiz sene tekrardan KYK burs başvuruları 19 Ağustos'ta başlayıp 26 Ağustos'ta son bulmuştu.



Mrakla beklenen YKS sonuçları akabinde tüm gözler KYK yurt ve KYK burs başvurularının alınmasında. Başvuru süreci başaladığı anda habrimizi de güncelleyeğiz. 







HER SENE OLDUĞU GİBİ YİNE EDEVLET ÜZERİNDEN

İş Bankası TC Kimlik Numarası İle Vatandaşlara Promosyon Veriyor! İş Bankası TC Kimlik Numarası İle Vatandaşlara Promosyon Veriyor!


KYK BURS VE KYK YURT başvuruları her sene yapıldığı gibi bu sene de e devlet platformu üzerinden yapılacak. E devlet şifresi olmayan başvuruda bulunacak öğrenciler öğrenci kimliği ve kimlik kartları ile birlikte kendilerine en yakın PTT şubesine gidip başvuru sonrasında edevlet şifrelerini alabilecekler.  Diğer bir tarafta da e imza mobil imza ve inretnet bankacılığı hesaplarını kullanarak da edevlet hesaplarına girmeleri gerekmektedir.   Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.