EBA öğrenci giriş ekranı - EBA TV canlı izle aramalarının tavan yaptığı şu saatlerde sizler için EBA öğrenci giriş ekranı - EBA TV canlı izle açıklamalrını sunacağız. Bugün günün gündemi kesinlikle ki yarın yani 31 Ağustos okullrın çılıyor olması ve bunu

EBA öğrenci giriş ekranı - EBA TV canlı izle aramalarının tavan yaptığı şu saatlerde sizler için EBA öğrenci giriş ekranı - EBA TV canlı izle açıklamalrını sunacağız. Bugün günün gündemi kesinlikle ki yarın yani 31 Ağustos okullrın çılıyor olması ve bunun la birlikte uzaktan eğitimin gündeme çıkması. Korona salgını aralık ayından beri dünyayı, ve MArt ayında beridir de ülkemizi hedef almıken eğitim sekteye uğraması öğrencileri derinden etkilemektedir. Uzaktan eğitim 31 Ağustos pazartesi itibari ile başlamakta ve milyonlarca öğrenci EBA üzerinden canlı dersolarak telafi eğtimi görecek. EBA öğrenci giriş ekranı - EBA TV canlı izle linkleri şu sıralar adeta aşındırılırken, EBA öğrenci giriş ekranı  her öğrenci tarafından kendisayfalarına girmeleri için çok merakla takip edilmektedir. Bir arada yaşanan yoğunluktan EBA sıkışırken, şu sıralar EBA öğrenci giriş ekranı aktif ve gerek yeni okula başlayacak gerekse de aynı okul ve sınıfına devam edecek öğrenciler de EBA öğrenci giriş ekranı ndan kendi sistm bilgilerine ulaşmaya çalışmaktadır. 



EBA ÖĞRENCİ GİRİŞ EKRANI AKTİF EDİLDİ,



Yaşanan yoğunluk sonrasında EBA öğrenci giriş ekranı şu sıralar tam tıkır ilerlemekteyken, EBA TV canlı izle aramasında sistem içerisinden aranmakta. 



Peki, EBA nedir? EBA TV canlı nasıl izlenir? EBA öğrenci girişi nasıl yapılır? 2020-2021 eğitim yılı başlıyor.23 Mart 2020 tarihinden itibaren corona virüs sebebiyle derslere ara verildi. Derslere EBA sistemi üzerinden devam ediliyor. EBA öğrenci giriş ekranı ve EBA TV izlemek isteyen öğrenciler Google üzerinde araştırmalar yapmaya devam ediyor. EBA TV'yi canlı izlemek isteyenler EBA girişi için birçok seçenek bulunuyor. EBA nedir? EBA TV canlı nasıl izlenir? EBA öğrenci girişi nasıl yapılır?



EBA ŞİFRESİ OLUŞTURMA



EBA şifresi almanın 2 kolay yöntemi bulunmakta.  İlki Eokul bilgileri ile sisteme giriş yapılabilmekte. ve sonrasında da eba şifresi oluşturmakla EBA öğrenci giriş ekranına uaşılrken diğer bir yöntem de e-Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra yeni şifre oluşturmak.



“EBA Giriş” ekranında Öğrenci → EBA yolunu izle.



Açılan ekranda yer alan “Şifremi Unuttum” linkine tıkla.

TC Kimlik Numaranı gir.

Bir doğrulama yöntemi seç.

e-Postayı seçtiysen:

Sisteme kayıtlı e-posta adresini gir ve “Gönder” butonuna bas (Sisteme kayıtlı e-posta adresin yoksa öğretmeninden veya velinden tek kullanımlık şifre edinerek ve “Öğrenci olarak EBA şifremi nasıl oluştururum” bölümünden yardım alarak şifreni yeniden oluşturabilirsin).

e-Postana gelen doğrulama kodunu gir ve “Gönder” butonuna bas.

Yeni şifreni belirle ve “Kaydet” butonuna tıkla.

Cep telefonunu seçtiysen:

Sisteme kayıtlı cep telefonu numarasını gir ve “Gönder” butonuna bas (Sisteme kayıtlı cep telefonu numaran yoksa öğretmeninden veya velinden tek kullanımlık şifre edinerek ve “Öğrenci olarak EBA şifremi nasıl oluştururum” bölümünden yardım alarak şifreni yeniden oluşturabilirsin).

Cep telefonuna gelen doğrulama kodunu gir ve “Gönder” butonuna bas.

Yeni şifreni belirle ve “Kaydet” butonuna tıkla.



Emekli Maaşlarını Ziraat Bankası Üzerinden Alan Tüm EMEKLİLERE 200.000 TL'ye Kadar Nakit Ödenecek! Emekli Maaşlarını Ziraat Bankası Üzerinden Alan Tüm EMEKLİLERE 200.000 TL'ye Kadar Nakit Ödenecek!


EBA ŞİFREMİ UNUTTUM



EBA  öğrenci giriş ekranında kendi sayfalarına ulaşamayan öğrenciler ya da EBA hesabı giriş şifresini unutan öğrenciler, "EBA Hesabı ile Giriş Yap" bölümünün hemen üzerinde bulunan "Şifremi Unuttum" linkine tıklayarak, TC kimlik numarası ve doğrulama yöntemiyle yeni şifre edinebilirler.



EBA TV’de geride bıraktığımız eğitim yılının ikinci dönemine ait derslerin kritik konu ve kazanımlarına dair ders içeriklerinin videoları, TRT EBA İlkokul TV, TRT EBA Ortaokul TV ve TRT EBA Lise TV kanallarında yayınlanacak. Peki, EBA TV ile ilkokul, ortaokul ve lise canlı dersleri saat kaçta başlıyor? EBA TV canlı ders izle ekranı ve diğer ayrıntılar…



EBA TV HANGİ KANALDA?



EBA TV İlkokul HD 465. kanalda, EBA TV Ortaokul HD 466. kanalda, EBA TV Lise HD 467. kanalda yayına verilecektir. EBA TV İlkokul SD 932. kanalda, EBA TV Ortaokul SD 933. kanalda, EBA TV Lise SD 934. kanalda yayına verilecektir.



EBA TV CANLI YAYIN DERSLERİ NE ZAMAN SAAT KAÇTA?



31 Ağustos uzaktan eğitim ders saatleri açıklandı. EBA TV ilkokul kanalında saat 09:00 ve 10:00'da 1. sınıflar için eğitim verilecek. Geçtiğimiz yıl saat 09:00'da 1. sınıf dersleri başlamış, 10:00'da 11:00'a kadar ise 2. sınıflar için eğitim verilmişti. Liseler için ise 09:00'da 9. sınıf dersleri anlatılmıştı. EBA TV ortaokul ders programı ise ilk olarak 5. sınıf dersleri ile başlıyor.



EBA ortaokul kanalında saat 09:00'da Türkçe dersi başlayacak. Saat 09:30'da ise 5. sınıflar için matematik dersi olacak. Lise ders programı ise 9. sınıf dersleri ile başlıyor



EBA NEDİR? NASIL KULLANILIR?



Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan Eğitim Bilişim Ağı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çevrimiçi bir sosyal eğitim platformudur.



Bu platformun amacı; okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır. EBA, sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve doğru e-içerikler sunmak için oluşturulup geliştirilmeye devam etmektedir.



EBA ortaokul kanalında saat 09:00'da Türkçe dersi başlayacak. Saat 09:30'da ise 5. sınıflar için matematik dersi olacak. Lise ders programı ise 9. sınıf dersleri ile başlıyor.



UZAKTAN EĞİTİM NASIL OLACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla 31 Ağustos 2020'de başlayacak eğitim programına ilişkin genelge yayımlandı.

Buna göre, 31 Ağustos 2020 Pazartesi günü itibarıyla uzaktan eğitim yoluyla 2019-2020 eğitim öğretim yılının ikinci dönemine ait eksik konu ve kazanımlara yönelik eğitim programı uygulamasına başlanacak. 18 Eylül'e kadar sürdürülecek uzaktan eğitimde, 2019-2020 eğitim öğretim yılında yüz yüze işlenemeyen ve öğrencilerin bir üst sınıfta hazır bulunuşluk düzeylerini etkileyebilecek öğrenme eksikliklerinin giderilmesine öncelik verilecek.



Canlı ders uygulamaları yoluyla yapılacak eğitimlerde, öğretmenlere örnek olması için programlara yönelik elektronik ortamda çok sayıda etkinlik örneği hazırlandı. Etkinlik örneklerine "http://mufredat.meb.gov.tr/2019-20ikincidonem.html" internet adresinden ulaşılabilecek.

Yüz yüze eğitim başladığında 23 Mart tarihinden itibaren gerek TRT EBA TV kanalları gerekse EBA canlı ders uygulamaları veya özel okulların kendi oluşturdukları platformlar üzerinden sürdürülen eğitimlerin amacına ulaşıp ulaşmadığı sınıf öğretmenleri veya branş öğretmenleri tarafından değerlendirilecek.

Üst sınıftaki kazanımlara temel teşkil eden alt sınıf kazanımlarının öğrencilere edindirilemediği ve öğrenme eksikliğinin devam ettiğinin tespit edilmesi durumunda önce alt sınıfa ait konu ve kazanımlar işlenecek, sonrasında yeni konu ve kazanım/kazanımlara devam edilecek. Bu amaçla MEB'in hazırladığı derslere ait program haritalarından yararlanılacak.

Hayat boyu öğrenme kurumlarında görev yapan öğretmenler, 31 Ağustos itibarıyla ilgili mevzuat kapsamında görevlerine devam edecek.