İstanbul'daki koronavirüs vakalarının artış göstermesinin altından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da tehlikeye işaret etti. Bu salgın döneminin maskeye indirgenemeyeceğini aktaran İmamoğlu, bir hayli tehlikeli olan durumdan herkesin kendini sorumlu görmesi g

Ziraat Bankası ve Vakıfbank 10.000 TL'ye Kadar Ödeme! NAKİT ödemeler başladı! Hemen alınacak! Ziraat Bankası ve Vakıfbank 10.000 TL'ye Kadar Ödeme! NAKİT ödemeler başladı! Hemen alınacak!
İstanbul'daki koronavirüs vakalarının artış göstermesinin altından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da tehlikeye işaret etti. Bu salgın döneminin maskeye indirgenemeyeceğini aktaran İmamoğlu, bir hayli tehlikeli olan durumdan herkesin kendini sorumlu görmesi gerektiğini bildirdi.

İstanbul'daki vakaların kontrol altına alınamadığını aktaran İmamoğlu, artık neredeyse herkesin hasta olmaya doğru gittiğini söyledi. Çevrelerindeki enfekte vakalarının her geçen gün arttığını ve çemberin daraldığını ifade eden İmamoğlu, Bilim Danışma Kurulu’nu kurduklarını hatırlattı.


Dünya Sağlık Örgütü'nün açılma kriteri!


Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) bazı şartlarını anlatan İmamoğlu, bu kuralların İstanbul'da hayata geçirilmesi gerektiğini aktardı. DSÖ'nün kriterlerine göre; 14 gün boyunca süren kapanma sürecinde, test sayısı artırıldığı halde vaka ve ölüm sayıları düşerse kent açılabilir. İstanbul'daki vahim durumun engellenmesi için bir kapanmanın şart olduğunu kaydeden İmamoğlu, bu sürenin 2 ya da 3 hafta olacağını aktardı.

"Bunu fedakârlık olarak görmek lazım"


İmamoğlu şu anki durumun, sokağa çıkma yasaklarının olduğu Nisan ve Mayıs aylarından kat kat daha kötü olduğunu aktardı. Bu durumu ortadan kaldırmak için 2-3 hafta sürecek bir kapanmanın işe yarabileceğini aktaran İmamoğlu, vaka ve ölüm sayısının azaltılması gerektiğine değindi. Salgın açısından kritik kış aylarına girileceğini hatırlatan İmamoğlu, bu kapanmayı fedakarlık olarak görmek gerektiğini söyledi.