Vatandaşın yüzünü güldürecek haber geldi. Açıklama yapıldı.

Emeklilere Yeni Bir ÖDEME: Garanti BBVA'dan 22.500 TL'ye Kadar Promosyon İmkanı Emeklilere Yeni Bir ÖDEME: Garanti BBVA'dan 22.500 TL'ye Kadar Promosyon İmkanı
Vatandaşın yüzünü güldürecek haber geldi. Açıklama yapıldı. Elektrik faturalarında yüzde 10 indirim yapıldı. Karar 1 Ocak 2021 itibarı ile yürürlüğe girdi. Serbest Tüketici ne demek? Kendi tedarikçinizi nasıl seçebilirsiniz? İndirimli doğal gaz ve elektrik faturalarından nasıl faydalanabilirsiniz? İşte tüm detaylar!

Elektrik faturalarında yüzde 10 indirim müjdesi! Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, serbest tüketici limitinde indirim yaptı. Yıllık tüketimi bin 200 kilovatsaatin üzerinde olan 23.5 milyon kişi serbest tüketici olurken, aylık elektrik faturası 75,11 TL üzerinde olanlar, kendi elektrik tedarikçilerini seçebilme fırsatı ile karşılaştı.

Yapılan yeni düzenlemeye göre yüzde 10 indirim imkanı sağlandı. Açıklana kararda tüketiciler istedikleri takdirde kendi tedarikçisini seçebilecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun yeni aldığı karara göre 2021 yılında serbest tüketici limiti bin 200 kilovatsaat olarak belirlendi. Yani bu kapsamda 2021 yılında aylık elektrik faturası 75,11 lira veya üzerinde olan aboneler, istedikleri takdirde serbest tüketici olabilecek.

Peki serbest tüketici olmak ne demek?

Serbest Tüketici olarak elektrik tedarikçilerini kendiniz seçebilirsiniz. Böylelikle elektrik ve doğalgaz alış fiyatı için pazarlık yapabileceksiniz. Böylelikle EPDK tarifesine mahkum olmayacak ve tedarik şirketlerinin kampanyalarından faydalanabileceksiniz.

Enerji Uzmanı Rahmi İncekara, konuyla ilgili olarak ''Yüzde 10'luk bir fatura avantajını sağlayan serbest tüketici limitinin düşürülmesi elektrik tüketicileri açısından önem arz etmektedir.

Fiyat konusunda artan rekabet ise şirketlerin daha iyi hizmet kalitesine ulaşmasına neden olacaktır. Daha fazla müşteriye ulaşmak isteyen üretici ve tedarikçi hizmet kalitesini daha da fazla arttıracaktır.'' açıklamasında bulundu.