Asgari ücret zammının duyurulmasından sonra CHP'li belediyeler tarafınca duyurulan 3 bin 100 liralık asgari ücret maaşının ardından belediyeler arasında diğer bir ifadeyle asgari ücrete maaş zammı rekabeti başladı. Asgari Ücrete Zam Yarışını Belediye İş

Asgari ücret zammının duyurulmasından sonra CHP'li belediyeler tarafınca duyurulan 3 bin 100 liralık asgari ücret maaşının ardından belediyeler arasında diğer bir ifadeyle asgari ücrete maaş zammı rekabeti başladı.

Asgari Ücrete Zam Yarışını Belediye İşçileri Kazandı

Asgari ücretli çalışan vatandaşlar ne yazık ki 2020 yılı pazarlık mamasında büyük bir hayal kırıklığı yaşamış, 2021 tarihi için asgari ücrete %21 zam uygulanmış dakat bu zam maaşların 3 bin TL düzeyine ulaşmasına olanak sağlayamamıştı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafınca gerçekleştirilen açıklamadan sonra 2021 tarihi asgari ücret rakamı 2 bin 825 TL olarak duyuruldu. CHP tarafınca meclise sunulan kanun teklifi ile 2021 yılı asgari ücret maaşı tutarının 3 bin 100 TL olması istenmişti.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk tarafınca gerçekleştirilen açıklama sonrasında Ankara, İstanbul ve Adana Büyükşehir Belediyeleri ön sıralarda olmak üzere pek çok sayıda CHP'li belediye başkanı açıklamalarda bulunarak asgari ücreti 3 bin 100 liraya yükselttiklerini söylemişti. Bu süreçte belirtilen rakam her geçen gün artarken Türkiye'nin en yüksek asgari ücret tutarı ise 4 bin 500 TL düzeyine ulaştı.

2021 En Yüksek Asgari Ücret Tutarı

Yaşanan bu süreçte açıklamalar art arda yapılırken Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa resmi sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği açıklama ile belediye personelleri içerisinde taşeron ve kadrolu işçi ayrımını ortadan kaldırdıklarını ifade ederek bütün çalışanlar için en düşük asgari ücret maaşının tutarını ise 4 bin 500 TL olarak belirlediklerini söyledi.

"Reklam Olsun Diye Halkın Parasını Saçmayız"

Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, bir kanalın kendilerini arayarak ücret karşılığında röportaj yapmayı teklif ettiğini belirtti. Kanalın teklifine karşılık olarak ise onların belediyeye bağışta bulunmalarını tavsiye ettiğini belirten Akbuğa, şu ifadeleri kullandı:

"Bir haber kanalından aradılar, 'En yüksek asgari ücreti siz ödüyorsunuz, 1500 TL verirseniz röportaj gerçekleştirelim' dediler. Ben de, 'Belediye'ye 5 bin TL bağışlayın gerçekleştirelim, Biz kendi reklamımız için halkın parasını saçmayız' dedim. Muhabir bu duruma şaşırdı. Doğruyu söyleyince insanlar neden şaşırıyor?" ifadelerini kullandı.