Eti Maden Lityum Üretim Tesisi'nin açılışı için canlı bağlantıyla bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündemdeki önemli konu başlıklarına dair açıklamalar yaptı. Lityum karbonat üretimi yapılacak olan Eskişehir'deki Eti Maden Tesisleri'nin, "ülkenin

Eti Maden Lityum Üretim Tesisi'nin açılışı için canlı bağlantıyla bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündemdeki önemli konu başlıklarına dair açıklamalar yaptı. Lityum karbonat üretimi yapılacak olan Eskişehir'deki Eti Maden Tesisleri'nin, "ülkenin ilk lityum üretim tesisi" olacağı bildirildi.



 

CHP'deki taciz ve tecavüz vakaları!


İsim vermeden CHP'yi eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi içlerindeki tecavüz ve taciz olaylarını halı altına süpüren zihniyetin ipliğini pazara çıkaracaklarını belirtti. Yaşanan bu kokuşmuşluğun millete gösterileceğini aktaran Erdoğan, vatandaşların bu kişileri gayet iyi tanıdığını sözlerine ekledi.

Bor minerali açıklaması!


Ülkeye yapılan hizmeti görmezden gelen ve ülkede dikili bir ağacı bile bulunmayan bir kesim olduğunu hatırlatan Erdoğan, bu çevrelerin her türlü projeye karşı çıktıklarını aktardı. Erdoğan, bu kitlenin Karadeniz'de bulunan doğal gaz için bile olumsuz görüşler beyan ettiğini dile getirdi. Türkiye'de yoğun olarak bulunan bor minerallerinden daha fazla yararlanacaklarını açıklayan Erdoğan, iki yıl sonra altın madeni çıkarma çalışmalarına başlanacağını duyurdu.

ABD ve AB açıklaması!


Ekonomiyi baltalayan "faiz, kur, enflasyon üçgenini" kıracaklarını kaydeden Erdoğan, ilerleyen süreçte istihdam için daha fazla yatırım yapılacağını kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin ABD ya da AB ile özel olarak bir sorunu bulunmadığını ve hedefin gelişme ve büyüme olduğunu söyledi.