Evde bakım maaşı alanlarla ilgili şok karar bugün Aile Bakanlığı’ndan geldi. 1000 TL Sosyal yardım parası ödenecek olan evde bakım maaşı alanlar buraya pür dikkat kesilmeli.

Garanti bankası 100.000 TL borçları kapatmak için DESTEK ve BORÇ KAPATMA kredisi vereceğini açıkladı! Garanti bankası 100.000 TL borçları kapatmak için DESTEK ve BORÇ KAPATMA kredisi vereceğini açıkladı!

Evde bakım maaşı alanlarla ilgili şok karar bugün Aile Bakanlığı’ndan geldi. 1000 TL Sosyal yardım parası ödenecek olan evde bakım maaşı alanlar buraya pür dikkat kesilmeli. Evde bakım maaşı alanlar 1000 TL sosyal yardım parası alacak mı? Evde bakım maaşı alanlar sosyal yardım paralarını nasıl takip edecek? Ödemeler ne zaman gerçekleşecek? Evde bakım maaşı alanlarla ilgili tüm detayları bu haberde topluyoruz. Tüm detayları inceleyebilmek için lütfen haberin detayını inceleyiniz.



Evde Bakım Maaşı Alanlar Haziran'da 1000 TL Sosyal Yardım Ödemesi Alabilir!



Evde bakım maaşı alanlarla ilgili şok karar bugün meclis kulislerinde konuşuldu. Evde bakım parası alanlara özel olarak geliştirilen bu karar ile birlikte artık tüm evde bakım maaşı alanlar bu ödemelerden yararlanabilecek. Daha önceki başvuruların tamamında evde bakım maaşı alanlara müsaade edilmiyordu. Ancak bu yeni gelişme ile beraber artık herkes 1000 TL sosyal yardım parasından yararlanabilecek. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk konuya ilişkin açıklama yaparken her ne kadar saklamaya çalışsa da kararı açıklamakta kendisini tutamadı. Gazetecilerin sorularına yanıt veren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Evde bakım maaşı alanların 1000 TL sosyal yardım parası alıp alabileceğini merak eden gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazeteciler sürekli sorular sorarak kendisini kurcalamış olsa da Aile Bakanı Selçuk, kendisini tutmayı başardı. Evde bakım maaşı alanlara yönelik olacak şekilde hazırlanmış olan bu yeni uygulama ile birlikte artık her evde bakım aylığı alan kişi 1000 TL sosyal yardım ödemelerinden yararlanabilecek.



Evde Bakım Parası Alanlara 1000 TL Sosyal Yardım Ödemesi Ne Zaman Yapılacak?



Evde bakım parası alanlara 1000 TL sosyal yardım paralarının ne zaman ödeneceğine dair herhangi bir açıklama yapılmadı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, konuya ilişkin ufak notlar paylaştı ancak herhangi bir ödeme tarihi ya da başvuru tarihi vermedi. Evde bakım maaşı alanlara yönelik olacak şekilde düzenlenen bu yeni uygulama ile birlikte artık her evde bakım maaşı alan 1000 TL sosyal yardım ödemelerinden yararlanabilecek. Sistemde gelir düzeyinde artış görülmesi ancak evde bakım maaşı ile evlerini geçindirmek zorunda olanlara yönelik herhangi bir bilgi verilmedi. Bu durumda onlarında 1000 TL yardım parası alması konusunda gerekli baskılar yapıldı. Bunun üzerine yeni planlamalar yapıldı.



1000 TL Sosyal Yardım Parası Alınacak mı?



Evde bakım maaşı ile geçinen ailelerin sosyal yardım paralarından yararlanabilmesi ile alakalı net bir bilgi yok. Aile Bakanı Selçuk konuyla ilişkin açıklamalar yaparken konu ile alakalı net bir bilgi vermenin yanlış olacağını savundu. Bu durumda evde bakım maaşı alanların 1000 TL sosyal yardım paralarından yararlanacağı veya yararlanmayacağı belli değil.