Son zamanlarda karşımıza yeni tip virüsler çıkmakta. Bu virüslerden korunmanın en başında vucut temizliği geliyor .

Son zamanlarda karşımıza yeni tip virüsler çıkmakta.Bu virüslerden korunmanın en başında vucut temizliği geliyor .Eski dönemlerden bu yana hijyenik amaçla kullanılan kolonya , içerisinde bulunan anti septik ve anti viral malzemeler sayesinde virüsler etkisiz hale gelirler .Ülkemizde ise son zamanlarda dünya genelinde ortaya çıkan ve birçok vaka görülüp hızla yayılan Covıd-19 adlı virüsünde en baş düşmanlarından biride hijyendir.Tabiki ülkemizdeki fırsatçılar yine ortaya çıktılar .Bir hafta önce yüzüne bakmadığımız kolonyaların fiyatlarını neredeyse iki katına çıkardılar .Bundan dolayı yazımızda evimizde kolayca kolonya nasıl yapılır sorusunun cevabı verilecek.



Alkolsuz Kolonya Yapımı.



Hiçbir kimyasal malzeme kullanmadan kolanya yapması çok basit.Alkolsüz kolonya yapmak için temel malzemeler hariç kullanacağınız esansiyeller tercihinize göre değisebilir.



Malzemeler;



-250 ml sirke (elma veya üzüm) -Beyaz sirke’de olabilir .Beyaz sirke nedir?Beyaz sirke şeker pancarı ve mısır şekerlerinden elde edilen bir çeşit fermantasyon ürünüdür.Bazı işlemlerden geçtikten sonra alkol oranı bakımından yoğun bir yapı elde etmesi sonucunda ortaya çıkar.



-250 ml saf su



-1 ya da 2 tane limon



-1 adet greyfurt (5 yemek kaşığı kadar ) 



Hazırlanışı;



Bütün malzemeleri bir kapta karıştırıldıktan sonra 5 dakika bekletiniz .Bekledikten sonra karıştırmaya başlayınız son olarak bir süzgeçten geçirip sprey bir şişeye koyunuz.İşte bu kadar kolay evde alkolsüz kolonya yapımı .



Alkollü Kolonya Yapımı;



Alkolsüz kolonyadan daha etkili olan etil alkolden yapılır.Her şeyin fazlası zarar olduğu için etil alkolun ölçegini tam ayarlayınız.



Malzemeler;

Emekliler İçin Akbank'tan Yenilenen Promosyonlar: Ek Gelir Fırsatı Kapınızı Çalıyor! Emekliler İçin Akbank'tan Yenilenen Promosyonlar: Ek Gelir Fırsatı Kapınızı Çalıyor!


350 ml etil alkol ( Etil alkol nereden bulacağız diye düşünmeyin eczaneler ve bazı internet sitelerinden alabilirsiniz.Ama eczanelerde belirli miktarda alabilirsiniz,devlet tarafından belirli bir limit konulmuştur.



100 ml saf su 



10 damla esans ( tercihinize göre ama ıhlamur esansını denemelisiniz)



Hazırlanışı; 



İlk olarak etil alkol ve saf suyu cam bir kutuda karıştırınız. Esansları karıştırınız , sprey bir şişeye boşaltıp ağzını kapatıp bir gün buz dolabında bekletiniz.Bir gün beklettikten sonra kullanabilirsiniz ,ev yapımı kolonyanızı güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz.