Yasaklar hız kesmeden gelmeye devam ediyor ! Vatandaşların kurallara tam olarak uymaması ve sonucunda Covid-19 hasta sayısının katlanarak artmasıyla yeni kısıtlamalar da gelmeye başladı. Gelen yeni kısıtlamalar ile birlikte para cezaları da arttırıldı.

Garanti BBVA Bankası Duyurdu: Banka Maaş Alan Kişiler İçin 100.000 TL Ödeme Yapıyor! Garanti BBVA Bankası Duyurdu: Banka Maaş Alan Kişiler İçin 100.000 TL Ödeme Yapıyor!
Yasaklar hız kesmeden gelmeye devam ediyor ! Vatandaşların kurallara tam olarak uymaması ve sonucunda Covid-19 hasta sayısının katlanarak artmasıyla yeni kısıtlamalar da gelmeye başladı. Gelen yeni kısıtlamalar ile birlikte para cezaları da arttırıldı. Kısıtlamalara uymayanların önüne geçmek ve caydırıcı olması için yüksek para cezaları belirlendi.



Yeni gelen açıklamaya bakalım. Yeni Covid-19 kısıtlamalarıyla evlerde gün, mevlit, taziye ve yılbaşı kutlamaları yasaklandı. Bu toplu etkinliklere yasak gelirken, korona ile mücadele döneminde 'ihbar' dönemi de başladı.

Bina yöneticileri veya apartman sakinleri, bir dairede bu tarz bir toplanmayı ihbar edebilecek. Kolluk kuvvetleri bu durumda hem misafire hem de ev sahibine ceza kesecek. Ev sahibi, misafir ayırt etmeden her bir kişiye ayrı ayrı 3 bin 150 TL para cezası kesilecek.