Hükümetin yeni reform paketinde Faizsiz kredi için Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank bekleniyor ancak bankalar faizler nedeniyle zor durumda! Özellikle verilen kredi miktarlarıyla geri ödemeler düşünüldüğünde Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank oldu

Hükümetin yeni reform paketinde Faizsiz kredi için Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank bekleniyor ancak bankalar faizler nedeniyle zor durumda! Özellikle verilen kredi miktarlarıyla geri ödemeler düşünüldüğünde Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank oldukça zor durumda kalacak!

Hükümet çareyi Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank'ta buldu ancak..

Kamu bankaları olarak bilinen Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank tüm vatandaşlara çare olmak için hükümetin planları arasında yer alıyor. Özellikle uzun vadede Faizsiz kredi vererek tüm piyasaya nakit akışı sağlamak için Dünya bankalarıyla yapılan anlaşmaları peş peşe duyuran Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank ekonomi canlandırmak için taşın altına elini koymaya hazırlanıyor ancak yine çaresizlik bankaları dolaylı yolla vatandaşları bekliyor!

10 bin TL kredi kampanyası duyurdular ancak!

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank 10 bin TL kredi kampanyası duyurdu! 380 TL taksitle 10 bin TL kredi kampanyası detayları şu şekilde;

Halkbank 382 TL taksitle 10 bin TL kredi kampanyası;



Ziraat Bankası 385 TL Taksitle 10 bin TL Kredi kampanyası;



Vakıfbank 380 Tl Taksitle 10 bin TL Kredi kampanyaıs



Faizsiz kredi için kapılarına gidilen Ziraat Bankası Vakıfbank ve Halkbank, 10 bin TL kredi kampanyasını bu faiz oranlarıyla vermek istiyor. 36 ay vadeli 380 TL taksitli tutarı, 1 yıl ertelemeye sıcak bakan bankalar şu sıra 10 bin TL kredi kampanyası her vatandaşa vermeye çalışıyor! Ancak hükümetin isteklerini yerine getiremeyecekler gibi görünüyor!

Bu faizlere Faizsiz kredi imkansız!

Kredi faizleri gibi Mevduat Faizleri de rekor kırıyor! 32 Günlük Mevduat Faizlerinde kamu bankaları;

Vakıfbank Mevduat Faizleri



Halkbank Mevduat faizleri



Ziraat Bankası Mevduat Faizleri



Faizsiz kredi için bankaları zor durumda bırakan bir diğer detay Mevduat faizleri. Kamu Bankaları;

Vakıfbank Mevduat Faiz oranı 17,00

Halkbank Mevduat Faiz oranı 16,25

Ziraat Bankası Mevduat Faiz oranı 15,50

Kamu bankaları bu mevduat faizleri ve Kredi faiz oranıyla Faizsiz kredi vermeye sıcak bakmıyorlar. Herhangi bir kaynak bulunmasında bile parayı vatandaşa değil daha farklı bir şekilde kullanma niyetleri Faizler arttıkça sürecek. Dolar ve altın rekor seviyeye gelmesiyle bir Mevduat Faiz artışı daha gelmesi kaçınılmaz. Faizler artıkça Faizsiz Kredi için hükümetin başka bir kaynak bulması gerekecek!