Bugün sıralama turları yapılacak Formula 1 Türkiye Grand Prix'si öncesi pilotlar dün antrenman için pist çıkmıştı. Dün saat 11.

Bugün sıralama turları yapılacak Formula 1 Türkiye Grand Prix'si öncesi pilotlar dün antrenman için pist çıkmıştı. Dün saat 11.00'de piste çıkan pilotlar adeta şoke olmuş ve sanki buz pistindeymiş gibi hissettiklerini söylemişlerdi. Ferrari pilotu Charles Leclerc, antrenman başladıktan kısa süre sonra kenardaki dubalara çarpmıştı. Pistin temizlenmesinin ardından ise antrenmana devam edilmişti.


"Gelen ekip asfalta gerek yok demişti"


Pistin bu derece kaygan olması nedeniyle gelen eleştirilere ilişkin gazeteci Fatih Altaylı'dan açıklama geldi. Türkiye'deki yarışta yerel hakem olacak Altaylı'ya göre, yarış kesinleştiği zaman FIA'dan gelen ekip yeni asfalta gerek olmadığını söyledi. Yeni asfalt dökmenin sıkıntı yaratabileceğini bildiren yetkililer, pistin bir yarış idare edebileceğini aktardılar.


"Yeni asfalt nedeniyle yol tutuşu iyi değil"


Ulaştırma Bakanlığı'nın "iyi niyetle" asfalt döktüğünü ve milyonlar harcadığını aktaran Altaylı, kayganlığın nedeninin bu olduğunu ifade etti. Yeni asfaltın iyi olduğunu aktaran Altaylı, tek handikapın yeni dökülmesi olduğunu belirtti. Altaylı, pistin kullanıldıkça yol tutuşunun artacağını ifade etti. Gazeteci Altaylı, pistin yol tutuşunun artırılması için gece boyunca araç kullanıldığını ifade etti.



9 yılın ardından Türkiye, yeniden Formula 1'e kavuşmuş olacak. Sezonun 14'üncü yarışı olan Türkiye Grand Prix'sinde sırlama turları bugün saat 15.00'te, yarış ise yarın 13.10'da başlayacak.