Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 14'üncü ayağı dün İstanbul'da gerçekleşti. Yarışa 6'ıncı sırada başlayan Mercedes pilotu Lewis Hamilton, 5 8 turluk yarışı kazandı ve yedinci kez şampiyon oldu.

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 14'üncü ayağı dün İstanbul'da gerçekleşti. Yarışa 6'ıncı sırada başlayan Mercedes pilotu Lewis Hamilton, 5 8 turluk yarışı kazandı ve yedinci kez şampiyon oldu. Ancak şampiyonluk sayısında efsane Michael Schumacher'i yakalayan Hamilton'un sevincini doyasıya kutlayamadı.


"Emin olun gazozdan farklı şeyler içeceğiz"


Mercedes'in takım patronu Toto Wolff, geleneksel olarak her yarış sonrası gerçekleşen podyumda şampanya patlatma sevincini yaşayamadıklarını aktardı. Kendilerine şampanya değil gazoza benzeyen bir içecek verildiğini aktaran Wolff, eğlenmeye gideceklerini ve gazozdan farklı şeyler içeceklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Danışmanı doğruladı


Bu durumun doğru olup olmadığı merak edilirken Cumhurbaşkanı Danışmanı İsmail Cesur'dan açıklama geldi. Şampanya verilmediğini iddialarının doğru olduğunu aktaran danışman Cesur, diğer müslüman ülkelerde Formula 1 yöneticilerinin bu hassasiyeti gösterdiğini hatırlattı. Aynı durumun Malezya ve Bahreyn gibi ülkelerde de gerçekleştiğini açıklayan Cesur, gazlı içecek olayını rezalet olarak niteleyenlere ateş püskürdü.


Benzer durum 2011'de de yaşanmıştı.


2011 yılında Türkiye'de yapılan Formula 1 yarışında Sebastian Vettel yarışı kazanmış ancak içki içememişti. Vettel'e yarış öncesi yaşı nedeniyle içki içemeyeceği hatırlatılmıştı. Red Bull takımının CEO'su Christian Horner da o dönemde Vettel'in yaşının 23 ve içki içmeye izin verilen yaşın 24 olduğunu açıklayarak durumu doğrulamıştı.