Google, 22. doğum gününü kutluyor! İyi ki Doğdun Google! Her özel günde Doodle'larıyla dikkat çeken Google, 27 eylül 2020 tarihinde kendini unutmadı! Google 22.

Google, 22. doğum gününü kutluyor! İyi ki Doğdun Google! Her özel günde Doodle'larıyla dikkat çeken Google, 27 eylül 2020 tarihinde kendini unutmadı! Google 22. yaş gününü yaptığı bu Doodle kutladı. Peki 27 Eylül Google için önemi ne? 27 Eylül Google'da ne oldu sizler için araştırdık.



Google, Doodle'da kendini unutmadı!



Her özel gün için bir Doodle hazırlayan Google kendini unutmadı! Google, 22. yaş gününde kendi Doodle'yla kutladı. 22 yıldır Dünyanın en çok girilen web sitesi olan ve asla geçilmeyecek olan Google'ın bizde ilan365.net olarak 22. yaş gününü kutlarız!



Dev arama motoru Google'ın 22. yaşını kutluyor. Milyonlarca insanın kullandığı Google, 1998 yılında kuruldu ve kısa sürede en çok tercih edilen arama motoru oldu. Google merkez binası nerededir, hangi ülkededir?

Ziraat Bankası Emekli Maaşlarını Kendi Bankasından Alanlara 100.000 TL Net Ödeme Yapacağını Duyurdu! Ziraat Bankası Emekli Maaşlarını Kendi Bankasından Alanlara 100.000 TL Net Ödeme Yapacağını Duyurdu!


Sergey Brin ve Eric Schmidt 2024 yılına kadar Google'da birlikte çalışmak üzere anlaştılar.



ŞİRKETİN MERKEZİ NEREDE?



Kuruluşundan bu yana misyonu "dünyadaki bilgiyi organize etmek ve bunu evrensel olarak erişilebilir ve kullanılabilir hale getirmek olan şirketin gayri resmi sloganı ise, "Don't be evil" (Kötü olma) dır. 2006 yılında, halen şirket merkezi konumunda olan Mountain View, Kaliforniya'ya taşındı.Google'ın dünya çapındaki veri merkezlerinde bir milyondan fazla sunucuda çalıştığı, bir milyardan fazla arama isteğini işlediği ve kullanıcıları tarafından oluşturulan verinin gün başına yirmi dört petabayt olduğu tahmin ediliyor. Şirket, Orkut, Google Buzz ve Google+ gibi sosyal ağ araçları ile elektronik posta hizmeti Gmail servisi gibi çevirmiçi verimlilik yazılımları sunuyor, ek olarak, web tarayıcısı Google Chrome, fotoğraf görüntüleme ve düzenleme yazılımı Picasa ve anlık mesajlaşma Google Talk gibi uygulamalarla masaüstüne kadar erişiyor. Bunlar dışında, Android mobil işletim sistemi gelişimine öncülük etti. Google Chrome OS, 15 Haziran 2011 tarihinden beri, Samsung Series 5 ve Acer AC700 gibi ticari Chromebook'larda kullanılıyor.



EN ÇOK ZİYARET EDİLEN SİTE OLDU



İnternette en çok ziyaret edilen web sitesi olarak "google.com"u listeleniyor. YouTube, Blogger, Orkut gibi Google'a ait diğer siteler ve çok sayıda uluslararası Google sitesi ise en çok ziyaret edilen siteler arasında ilk yüz içinde bulunuyor. İnternet tabanlı hizmet ve ürünler geliştiren Google, ek olarak bunlara ev sahipliği yapar. Kârının büyük kısmını AdWords programı aracılığıyla reklamlardan elde ediyor.