Ankara'da 21 yaşındaki Aleyna Çakır'ın öldürülmesiyle başlayan cinayet davasının sanıklarından olan Ümitcan Uygun uzun zamandır Türkiye'nin gündemini meşgul ediyordu. 3 Haziran 2020'de öldürülen Aleyna Çakır davasında da yargılanan ve serbest bırakılan Ü

Ankara'da 21 yaşındaki Aleyna Çakır'ın öldürülmesiyle başlayan cinayet davasının sanıklarından olan Ümitcan Uygun uzun zamandır Türkiye'nin gündemini meşgul ediyordu. 3 Haziran 2020'de öldürülen Aleyna Çakır davasında da yargılanan ve serbest bırakılan Ümitcan Uygun'un bazı söylemleri büyük tepki çekmişti. Evli kadınlar dahil birçok kadının Uygun'a cinsel içerikli mesajlar attığının ortaya çıkması üzerine büyük tartışmalar yaşanmıştı.



Uyuşturucu kullandığı görüntüleri sosyal medyada paylaşan Ümitcan Uygun'un neden gözaltına alınmadığı ve "kim tarafından korunduğu" sosyal medyada en çok konuşulan konulardan olmuştu. Tepkilerin çığ gibi büyümesi üzerine Ümitcan Uygun "uyuşturucu madde kullanma", "uyuşturucu bulundurma" ve "uyuşturucuyu özendirme" gibi suçlardan gözaltına alındı.


"Video en az 3 yıl önce çekildi"


Emniyette ifade veren Ümitcan Uygun sadece bir kez metamfetamin isimli uyuşturucuyu kullandığını söyledi. Görüntülerin paylaşıldığı hesabın kendine ait olmadığını vurgulayan Uygun, söz konusu görüntülerin yeni olmadığını ve en az 3 yıl önce çekildiğini aktardı. Uygun, metamfetamini Maltepe'de bir mekanda konsomatris olarak çalışan ve takma ismi "Kumsal" olan bir kişiden temin ettiğini vurguladı. Uyuşturucuyu kullandığı yeri polise de gösterdiğini kaydeden Uygun, uyuşturucu madde satmadığını öne sürdü. Videoyu Kumsal takma isimli kişinin telefonundan kendisinin çektiğini belirten Uygun, uyuşturucu içtiği esnada sarhoş olduğunu dile getirdi.