Korona virüs gündeminde her ne kadar iş bulmak çok zor bir hale gelmiş olsa da devletimiz yine bir adım daha atıyor. İŞKUR üzerinden alacağınız kurslar kapsamında günlük 60 TL kazanabilme ihtimaliniz var.

Korona virüs gündeminde her ne kadar iş bulmak çok zor bir hale gelmiş olsa da devletimiz yine bir adım daha atıyor. İŞKUR üzerinden alacağınız kurslar kapsamında günlük 60 TL kazanabilme ihtimaliniz var. İŞKUR gün içinde 6 şehirde Mesleki Eğitim Kursları (MEK) kurslarını başlattı. MEK kurslarında katılımcılar para ödemez, katılımcılar para alır. Bu durum pek çok kez suiistimal edildiği için MEK kurslarına katılım yılda bir kez katılma şeklinde sınırlandırılmıştır.



İŞKUR üzerinden başvuru yolu ile kayıt olabileceğiniz MEK kursları içerisinde 6 şehirde toplam 30’a yakın meslek dalında günlük en az 5 en fazla 8 saatlik kurslar verilecek. Bu kurslar istihdamı artırabilmek ve hayatın normale dönmesini sağlayabilmek için başlatılacak. Hayatın normale dönmesi ile beraber burada eğitim almış kişilerin tamamı aldığı eğitimlere göre çok daha rahat bir şekilde iş bulma fırsatına sahip olacak. Mesleki eğitim kurslarının toplam süresi 160 gündür. Bazı kurslar 140 gün bazıları ise 120 günde bitebilmektedir. Hayatımızı normale döndürme çabaları içerisine girmişken MEK kurslarına katılmak sizin için en doğru tercih olabilir. Hem de her katılımcıya günlük 60 TL ödeme yapılacak. Bu işsizlik günlerinde hem istihdama tekrar katılabilmek için güzel bir fırsat hem de işsiz kaldığınız günler için para kazanabileceğiniz müthiş bir maden.



İŞKUR MEK Başlatıldı, Günlük 60 TL Ücret Alınacak!



İŞKUR Mesleki Eğitim Kursları ile beraber günlük 60 TL kazanma fırsatına sahip olabilirsiniz. MEK yeni dönemde başlayacak ve her katılımcıya günlük 60 TL ödeme verilecektir. Türkiye İŞ Kurumu tarafından yayınlanan rapora göre Türkiye’de, Korona virüs sonrasında yüzde 60’a varan istihdam düşüklüğü var. İstihdamın yeniden artırılabilmesi ve iç ekonominin düzeltilebilmesi için acilen insanların istihdam edilmesi gerekiyor. Ancak devletimizin herkese yetecek kadar iş yeri, fabrikası, kurumu ve özel şirketi yok. O sebeple özel sektöre yetiştirilmiş personel göndermek çok daha doğru bir seçim olacak. Bu nedenle kursiyerlerin tamamına günlük 60 TL ödeme yapılıyor ve ortalama bir kurs 160 gün sürüyor. En az kurs ise 60 gün sürüyor. Ancak bu kurslara katılım suiistimal oluşturabileceği için yıl içerisinde bir defa başvurma hakkınız var. Aynı anda 2 kursa başvuru yapamazsınız. Bu kurslara başvuru yapmak isteyen tüm vatandaşlarımızın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri / Hizmet Merkezlerinde bulunan ilgili birimlere başvuru yapmaları gerekmektedir. Ayrıca MEK’e çevrimiçi başvuru da yapılabilmektedir.



MEK Başvuru Şartları Nelerdir?



Öncelikle Mesleki Eğitim Kurslarına katılım sağlayabilmek için İŞKUR kaydınızın bulunması gerekiyor. Eğer İŞKUR kaydınız yok ise öncelikle İŞKUR kaydınızı yaptırmanız gerekiyor. Diğer şartlar ise başvuru yapacak olan vatandaşların en az 15 yaşını bitirmiş olmaları gerekiyor. Ayrıca meslek kurslarında ilgili kişinin fiziki özellikleri kapsıyor olması gerekmektedir. Aynı zamanda daha önce MEK içerisinde aynı kursa katılmamış olmak gerekiyor. 1 yıl içerisinde daha önce MEK görmüş iseniz yeni döneme kayıt yapamazsınız. Ayrıca emekli olmanız da MEK kaydı yaptırmanıza engel olacaktır.



MEK Günlük Ne Kadar Ödüyor?



Mesleki Eğitim Kurslarında her bir kurs için ayrı ayrı ücret alacaksınız. İstihdam garantili mesleklerde günlük 60 TL, geleneksel mesleklerde günlük 40 TL, istihdam garantisiz mesleklerde ise günlük 30 TL alınıyor.

TC KİMLİK yazarak mesaj gönderin! QNB Finansbank SMS ile kredi başvurusu yapanlara 100.000 TL verecek! TC KİMLİK yazarak mesaj gönderin! QNB Finansbank SMS ile kredi başvurusu yapanlara 100.000 TL verecek!


Mesleki Eğitim Kursları Nelerdir?



Yeni açılan MEK kursları ve kursların ilan numaraları aşağıda yer almaktadır. Adaylar https://esube.iskur.gov.tr/Kurs/KursOnAir.aspx?ProgramTur=1 adresinden kurslara erişim sağlayabilmektedir.