Libya'ya giden ve ilaç taşıyan bir Türk gemisi, Hafter kuvvetleri tarafından alıkonuldu. Hafter'in sözcüsü Ahmed El-Mismari sosyal medyadan duruma ilişkin bilgiler verdi.

Libya'ya giden ve ilaç taşıyan bir Türk gemisi, Hafter kuvvetleri tarafından alıkonuldu. Hafter'in sözcüsü Ahmed El-Mismari sosyal medyadan duruma ilişkin bilgiler verdi. Geminin sahibinin Türk olduğu ancak Jamaika bandıralı olduğu belirtildi. "Mebruka" isimli geminin yasak bölgeye girdiğini belirten El-Mismari, yaptıkları çağrıların da sonuçsuz kaldığını aktardı. Durdurulan geminin Ras el-Hilal limanına çekildiği kaydedildi.


Alıkonulma nedeni: Yasak bölgeye giriş


Yapılan açıklamada gemi mürettebatının; 9 Türk, 7 Hint ve 1 Azerbaycanlıdan oluştuğu ifade edildi. Libya'nın Misrata şehrine gittiği öğrenilen geminin denizcilik kanunlarına uymaması nedeniyle soruşturma altına alındığı bildirildi. Geminin yasak maddeleri taşımadığını söyleyen sözcü Mismari, gemiyi "yasak bölgeye girmesi" alıkoyduklarını aktardı.

Geminin ilaç yüklü olduğu belirtildi


Gemiye çok sayıda çağrı yaptıklarını fakat bir karşılık bulamadıklarını belirten Mismari, bunun akabinde botlarla yaklaşıp gemiye çıktıklarını belirtti. İlaç yüklü geminin Misrata'ya gittiğini kaydeden sözcü Mismari, izin alınmadan yasak bölgeye girilmiş olduğunu hatırlattı. Öte yandan gemide silahın bulunmadığı ve alıkonan mürettebatın durumunun iyi olduğu kaydedildi.