İbrahim Gökçek vefat etti. 324 gündür ölüm orucunda olan ve 2 gün önce ölüm orucunu sonlandırarak hastaneye kaldırılan Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek hayatını kaybetti.

İbrahim Gökçek vefat etti. 324 gündür ölüm orucunda olan ve 2 gün önce ölüm orucunu sonlandırarak hastaneye kaldırılan Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek hayatını kaybetti. Peki İbrahim Gökçek kimdir? İbrahim Gökçek nereliydi, kaç yaşında vefat etti.

Emeklilere Özel: Vakıfbank'tan Büyük Fırsat! Emeklilere Özel: Vakıfbank'tan Büyük Fırsat!


İbrahim Gökçek hayatını kaybetti!



324 gündür ölüm orucunda olan ve 2 gün önce ölüm orucunu sonlandırarak hastaneye kaldırılan Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, hayatını kaybetti.



İbrahim Gökçek kimdir?



Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek ve diğer arkadaşlarının İçişleri Bakanlığınca arananlar listesine alınması ve 3 yıldır konserlerine izin verilmemesi, üyelerinin serbest bırakılması için grev yapıyordu. 1985 yılında kurulan Grup Yorum'un üyesi olan İbrahim Gökçek 5 Mayıs tarihinde ölüm orucunu sonlandırdığını açıklamıştı. Ardından konser vermek için başvuruda bulunacağını söyleyen İbrahim Gökçek hayatını kaybetti.



Grup Yorum Üyesi İbrahim Gökçek'in 324 gündür sürdürdüğü ölüm orucunu sona erdirdiği açıklandı. Grup Yorum üyeleri, insan hakları savunucuları, CHP ve HDP milletvekilleri Gökçek için Küçükarmutlu'da bulunan Direnişevi'nde açıklama yaptı. Burada yapılan açıklamada Gökçek'in eylemini sonlandırdığı açıklandı.



İnsan hakları örgütleri İbrahim Gökçek’i yaşatmak için konser başvurusunda bulunmuştu. Halkın Hukuk Bürosu dün yaptığı açıklamada, Grup Yorum’un cezaevinde olmayan üyeleriyle birlikte bugün İstanbul Valiliğine başvuruda bulunacaklarını açıklamıştı. Açıklamada, "Valiliğe giderek konser başvurusunda bulunacağız. Konser başvurularının derhal kabul edilmesini istiyoruz. Bugün ziyaretimizde gördüğümüz üzere durumu giderek ağırlaşmakta ve hayati riski artmaktadır. Yetkilileri, İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere Cumhurbaşkanlığı ve Valiliği göreve davet ediyoruz. Konser başvuruları kabul edilsin, İbrahim yaşasın" denilmişti.



İbrahim Gökçek neden ölüm orucundaydı?



Grup Yorum üyeleri, çalışmalarını yürüttükleri İdil Kültür Merkezine polis baskınlarının son bulması, üyelerinin İçişleri Bakanlığı’nın arananlar listesinden çıkarılması, 3 yıldır devam eden konser yasaklarının kaldırılması ve üyelerinin serbest bırakılması talepleri için açlık grevi yapıyordu. Gökçek son olarak ölüm orucuna başladığını açıklamıştı.