Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada elektrik tüketim desteğiyle ilgili verileri paylaştı! 2020 yılında yaşanan Koronavirüs salgınının da etkisiyle Devlet destekleri ve yardımları artarak devam ediyor. 2020 yılı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada elektrik tüketim desteğiyle ilgili verileri paylaştı! 2020 yılında yaşanan Koronavirüs salgınının da etkisiyle Devlet destekleri ve yardımları artarak devam ediyor. 2020 yılında 1 milyon 515 bin ailenin elektrik faturalarının ödenmesi için Devlet yardımı veriliyor. Elektrik tüketim desteği ile ihtiyaç sahibi ailelerin elektrik faturaları Devlet tarafından kısmen veya tamamen ödeniyor. Peki Elektrik tüketim desteğinden kimler faydalanabilir? Elektrik tüketim desteği başvuru nasıl yapılır, başvuru şartları nelerdir? Tüm bu soruların yanıtı haberimizin devamında sizlerle...



Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada 2019 yılında uygulamasına başlanılan Elektrik Tüketim Desteği'nin geçen 1 yıllık sürede 1 milyon 515 bin aileye verildiğini aktardı. Elektrik tüketim desteği ile Devlet, ihtiyaç sahibi ailelerin elektrik faturalarının bir kısmını veya tamamını ödüyor. Elektrik Tüketim Desteği başvuruları 2019 yılında olduğu gibi 2020 yılında da sürüyor. 



2020 yılında, Koronavirüs salgınının da etkisiyle Devlet yardımları artarak sürüyor. Bakan Selçuk da 2002 yılında sadece 4 kalem Devlet yardımının olduğunu belirterek, 2020 yılı itibariyle ihtiyaç sahibi vatandaşlar ve aileler için uygulamaya konan sosyal yardım programı sayısının 43'e ulaştığını ifade etti.



ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ NEDİR? AYLIK 53-106 TL YARDIM!



Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi durumda olan ailelere elektrik faturaları için yardım ödemesi yapılıyor. Elektrik tüketim desteğinden faydalanmak için bazı şartlara sahip olmak gerekiyor. Bu şartlarıı taşıyan her haneye, aylık 87 TL düzenli olarak elektrik desteği sağlanıyor. Elektrik yardımı olarak sunulan bu yardımlarla ailelerin elektrik faturaları ödemesi sağlanıyor. Yapılan yardım nakdi olarak yapılmayıp, eve gelen faturadan 87 TL'nin eksiltilmesi şeklinde sağlanıyor. Artan tüketim bedeli ise ihtiyaç sahibi aile tarafından ödeniyor. 



Elektrik tüketim desteği yardımıyla birlikte ailelere, ailedeki kişi sayısına göre aylık 53 TL ila 106 TL arasında değişen elektrik tüketim desteği sağlanmaktadır. Bu yardım nakdi olarak verilmemekte, haneye gelen elektrik faturalarından düşülmektedir. Böylece bir aileye gelen fatura 123 TL ise, en alt sınırdan yardım alan aile 53 TL indirimle elektrik faturasını 70 TL olarak ödüyor.

Resmi Gazetede Açıklandı! Emekli Maaşlarını Alanlara 15999 TL Ödeme Verilecek! Resmi Gazetede Açıklandı! Emekli Maaşlarını Alanlara 15999 TL Ödeme Verilecek!


ELEKTRİK YARDIMI İÇİN BAŞVURU ALINMIYOR!



Devlet tarafından sunulan Elektrik yardımını alabilmek için,  3294 numaralı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanununa tâbi olarak düzenli sosyal yardım alıyor olmak gerekiyor. Ayrıca, 65 yaşını dolduran bakıma muhtaç yaşlılar ve ihtiyaç sahipleri de düzenli olarak Elektrik desteğinden faydalandırılıyor. Bu durumdaki kişiler elektrik yardımı dışında daha birçok sosyal yardım ve hizmetten de faydalandırılıyor. 



Elektrik yardımı için herhangi bir başvuru yapılmasına gerek bulunmuyor. Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, elektrik yardımı alacak hak sahiplerini, her ay düzenli olarak yayınlamaktadır. Hak sahibi olan kişilere elektrik yardımları sistem üzerinden tanımlanmakta ve evlerine gelen faturalarda bu şekilde indirim sağlanmaktadır. Elektrik desteği alacak kişilerin, T.C kimlik numaraları ve elektrik faturaları ile birlikte sadece PTT şubelerine müracaat etmeleri yeterlidir.