Geçtiğimiz haftalarda gelen af yasası ile birlikte binlerce mahkûm vatandaş serbest bırakılmıştı. Özellikle içlerinde Türkiye’de yer altına nam salmış isimler vardı.

Geçtiğimiz haftalarda gelen af yasası ile birlikte binlerce mahkûm vatandaş serbest bırakılmıştı. Özellikle içlerinde Türkiye’de yer altına nam salmış isimler vardı. Alaattin Çakıcı ve benzeri onlarca yer altı mafyasına mensup kişi dışarı çıktı. Şimdi ise ikinci af yasasının ortamı oluşabilmesi için Meclis’te konuşuluyor. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, af yasası başarılı oldu. İkinci af yasası hakkında yeni bir düzenleme üzerine çalışıyoruz dedi. Yeni ceza infaz düzenlemesine ilişkin son durumun ne olduğunu merak edenler için tüm ayrıntılar haberimizin detayındadır. İkinci af yasasına ilişkin tüm açıklamalar ve son durumlar şu şekilde…



2. Af Yasası Gelecek mi?



AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ikinci af yasasının gerçekleşebileceğini ancak şu aşamada sadece bir düşünce olduğunu belirtti. Yeni ceza infaz düzenlemesinin yavaş yavaş çalışmalarına başlandığını ve önümüzdeki haftalarda gerçekleşebileceğini ancak şu an hiçbir şeyin net olmadığını belirtti. Bazı internet siteleri ve sosyal medyada çokça paylaşılan ikinci af yasası haberleri doğrudur ancak onaylandığı gibi söylemlerin kesinlikle yeri yoktur. Henüz düşünce aşamasındadır şeklinde belirten Ak Parti Grup Başkanvekili Numan Kurtulmuş, bu söylemlerini Kanal 7 televizyonlarında belirtti. İkinci af yasası düzenlemesinin gelebileceği konusundaki iddiaları doğrulamak veyahut yalanlamak için sorulan sorularda Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş şu şekilde yanıt verdi: “Kamuoyunun beklentilerini büyük oranda karşılayacak bir düzenleme yapıldı. Tabii ki biz herkesi serbest bırakmak, herkesin salıverilmesini, tahliye edilmesini sağlamak gibi bir durumla karşı karşıya değiliz. Ama bu düzenlemenin içerisinde hakikaten reform niteliğinde uygulamalar da oldu” dedi.

SGK Destekli emeklilere ödeme başladı! 30 Nisan tarihine kadar başvuru bekleniyor! SGK Destekli emeklilere ödeme başladı! 30 Nisan tarihine kadar başvuru bekleniyor!


AK Parti’den Açıklama Geldi! İkinci Af Yasası Gelebilir!



Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, çıktığı Kanal 7 televizyonlarında halkın ve operatörün sorularına yanıt verdi. Hem sosyal medyadan gelen soruları hem de operatörün hazırlamış olduğu soruları yanıtlayan Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’a ilginç bir soru soruldu. ‘İkinci af yasası düzenlemesi hem sosyal medyada hem internet sitelerinde tartışılıyor. Gerçekten doğru mu?’ sorusuna karşı Numan Kurtulmuş şu şekilde cevap verdi: “Kamuoyunun beklentilerini büyük oranda karşılayacak bir düzenleme yapıldı. Tabii ki biz herkesi serbest bırakmak, herkesin salıverilmesini, tahliye edilmesini sağlamak gibi bir durumla karşı karşıya değiliz. Ama bu düzenlemenin içerisinde hakikaten reform niteliğinde uygulamalar da oldu” dedi. Bilindiği üzere Ceza İnfaz Düzenlemesi TBMM Genel Kurulu'nda Ak Parti ve MHP'nin oylarıyla kabul edilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da onaylanmıştı. Bu düzenleme ile yaklaşık 80 bin mahkum tahliye edilmiş ya da izinli olarak cezaevinden çıkmıştı.