Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Aydın Erkoç, bayilerin yeni yıla yaklaşırken sıfır araç fiyatlarında %3 ile %10 arasında indirim uyguladıklarını ifade ederek, "Sıfır otomobillerde gerçekleştirilen kampanyalar, ikinci el araç fiyatlarının da düşm

TC KİMLİK yazarak mesaj gönderin! QNB Finansbank SMS ile kredi başvurusu yapanlara 100.000 TL verecek! TC KİMLİK yazarak mesaj gönderin! QNB Finansbank SMS ile kredi başvurusu yapanlara 100.000 TL verecek!
Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Aydın Erkoç, bayilerin yeni yıla yaklaşırken sıfır araç fiyatlarında %3 ile %10 arasında indirim uyguladıklarını ifade ederek, "Sıfır otomobillerde gerçekleştirilen kampanyalar, ikinci el araç fiyatlarının da düşmesi sağlanacaktır. İkinci el otomobil almak isteyenler için uygun bir süreçteyiz." dedi. Merkez Bankası'nın 19 Kasım tarihinde politika faizini 475 baz puan artışı ile %15 oranına çıkarmasıyla meydana gelen döviz kurlarındaki düşüş, araç alım satımını da hareketlendirdi.

İkinci El Araba Fiyatları Düşecek Mi? İkinci El Otomobil Fiyatları Ne Olacak? Açıklandı!

Pandeminin olumsuz etkilerinin devam etmesi ve kış aylarında ikinci el araçlara olan talebin düşmesi sebebiyle oluşan durgunluk, kararın ardından ters ivme kazandı. Hareketliliğin başlaması, galerici esnafları sevindirdi.

8 Milyon Otomobil Satışı Bekleniyor

İkinci el otomobil fiyatlarını sıfır araç fiyatlarındaki değişimin belirlediğini ifade eden Erkoç, "Son dönemlerde dövizin stabil bir şekilde ilerlediğini gözlemliyoruz. Bu nedenle sene sonuna kadar sıfır otomobil fiyatlarında artış yaşanmayacaktır fakat 2021 tarihinde salgının olumsuz etkilerinin sürmesi, olası bir üçüncü dalga ve ekonomide meydana gelebilecek sıkıntılar tekrardan sıfır otomobil üretimi ve temininde zorluklara neden olabilir. Dolayısıyla araç almayı düşünenler bu dönemi değerlendirebilir. Bu dengelenme ile birlikte düşen fiyatların da yılbaşına kadar yükselmeden devam edeceğini tahmin ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Erkoç, salgın nedeniyle ekonomide meydana gelen zorluklara rağmen ikinci el araç sektörünün sene boyunca talep gördüğünü ifade ederek, ikinci el otomobil sektöründe sene sonuna kadar 8 milyonun üzerinde araç satışı gerçekleşmesini beklediklerini söyledi. İkinci el otomobillere yönelik talebin de süreceğini belirtti.

İkinci El Araç Fiyatları Ne Zaman Düşer?

İkinci el otomobil fiyatları ne olacak sorusuna yanıt arayan vatandaşlar uzun süredir kafa karışıklığı içerisindeydi. Esnaflardan alınan bilgilere göre, artık araçları kaça aldıklarını ve kaça sattıklarını bildikleri ve öncesinde ise rakamların sürekli hareketlilik halinde olması sebebiyle fiyat verilemediği kaydedildi. Araba piyasasındaki karabors düzenine de dikkat çeken esnaflar, 1-2 haftadır yaşanan gidişattan memnun kaldıklarını ve bunun alıcılar için de geçerli olmasını istediklerini ifade etti.

İkinci El Araç Fiyatları Düşer Mi?

Uzun bir süredir bir çok şehirdeki otomobil pazarlarından durgunluk yaşandığına yönelik bilgiler geliyordu. Şu an, fiyatlara ilişkin yaşanacak güncel gelişmeler bütün vatandaşlar tarafından merak konusu oldu.

Diğer bir taraftan hurda olarak nitelendirilen otomobillerin kimi parçalarının kullanılması ile başka otomobillere ekleme yapan dolandırıcılar, otomobil satın almak isteyenlerin de korkulu rüyası oldu. "Ekleme" olarak adı geçen bu arabaların, değişik otomobillerin birleşiminden meydana getirildiğini anlamak çok zor bir hale geldi.

Kimi vatandaşlar ise fark etmeden ekleme araba satın aldıkları için mağdur oluyor. Uzmanlar da otomobil satın almadan önce güvenilir olan ekspertizlerden rapor alınmasının gerekli olduğuna dikkat çekiyor.