Covid-19 yeni tip Koronavirüs salgını nedeniyle 65 yaş ve üzeri yaştakiler ile kronik hastalığı olan vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirilmişti. Sokağa çıkma yasağının belirli il ve ilçeler hatta tüm Türkiye için getirilmesi tartışmaları sürerken ikin

Covid-19 yeni tip Koronavirüs salgını nedeniyle 65 yaş ve üzeri yaştakiler ile kronik hastalığı olan vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirilmişti. Sokağa çıkma yasağının belirli il ve ilçeler hatta tüm Türkiye için getirilmesi tartışmaları sürerken ikinci sokağa çıkma yasağının belirli bir yaş grubuna daha getirileceği ve halihazırda 65 yaş ve üzeri olan sokağa çıkma yasağında yaşın düşürüleceği iddia edildi. Bu haberimizde sizler için hazırladık...



Koronavirüs salgınıyla ilgili tedbirler hızla genişliyor! Açıklanan son verilere göre Türkiye'de Koronavirüs vaka sayısı 18.135'e, ölüm sayısı ise 356'ya yükseldi. Koronavirüse karşı alınan önlemlerde salgının hızla yayılmasını önlemek adına sertleştiriliyor. Bilindiği üzere 65 yaş ve üzeri ile kronik hastalar için getirilen sokağa çıkma yasağında yaş düşürülüyor! Yeni  alınacak kararla, sokağa çıkma yasağının 60 yaş ve üzeri için getirilmesi planlanıyor. Ayrıca, 18 yaş altındaki çocuklar için de sokağa çıkma yasağı getirileceği iddia ediliyor! 



SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI 60 YAŞ VE ÜZERİ İLE 18 YAŞ ALTINA GELEBİLİR!



Tüm Dünyada hızlı yayılım gösteren Koronavirüs, Türkiye'de de etkilerini ağırlaştırıyor. Sosyal mesafe ve izolasyon konusunda her geçen gün ilgili kuruluşlardan uyarılar tekrar edilirken pek çok ilde hayat eve çekilmiş durumda. Yine de evinden zorunlu olmadıkça çıkan ve salgının yayılma zincirinin kesilmesine engel olanlar için sokağa çıkma yasakları geliyor. 65 yaş ve üzeri için getirilen sokağa çıkma yasağının yeni kararla 60 yaş ve üzeri olarak değiştirilmesi bekleniyor. Bilim Kurulu'ndan gelecek öneri ve tedbir kararları doğrultusunda İçişleri Bakanlığı'nın sokağa çıkma sınırında yaşı 60'a çekmesi bekleniyor.



Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda; bu kapsamda 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkması konusundaki sınırlamanın 60 yaş üstü olarak uygulanması planlanıyor. Ayrıca 18 yaş altı çocukların sokağa çıkmaları da yasaklanacak.

Vakıfbank Emekli Kredisi: Maaş Alan Emeklilere Verilecek Tutar Belli Oldu! Vakıfbank Emekli Kredisi: Maaş Alan Emeklilere Verilecek Tutar Belli Oldu!


KORONAVİRÜSE KARŞI ÖNLEMLER ARTIYOR!



Türkiye genelinde koronavirüse karşı önlemler hızla artıyor. Halihazırdaki önlemler ise sıkılaştırılarak daha da etkin hale getiriliyor. İl ve ilçe bazında, İl Koronavirüs kurulları tarafından bölgesel - mahalli sokağa çıkma yasakları ve karantina kararları da alınabiliyor. 



MUHTARLIKLAR DA DEVREDE 



Şehirlerarası ulaşımın büyük oranda azaltılmasının yanı sıra yine de şehir değiştirenlerin gittikleri şehirlerde, öncelikle 14 gün boyunca izolasyona tabi tutulmaları ve takiplerinin yapılabilmesi için tüm muhtarlıklar da uyarıldı. Muhtarlar da Koronavirüsle mücadelede aktif olarak görev alacak.