Telefonla yapılan program sonrası sunucu Cansu Canan Özgen'in yayını kapattığı zanneden tarihçi Prof. Dr.

Telefonla yapılan program sonrası sunucu Cansu Canan Özgen'in yayını kapattığı zanneden tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, "Maşallah şuna bak" yorumunu yapmıştı. Ortaylı'nın bu sözleri kısa zamanda sosyal medyada gündem oldu. Ortaylı'nın bu sözlerinin oldukça tatlı olduğunu düşünenler kadar durumun taciz olduğunu öne sürenler de olmuştu. Taciz ifadesinin sosyal medyada yaygınlaşması üzerine İlber Ortaylı küplere bindi.


"Bu maşallah o maşallah değil"


Kullandığı "Maşallah" kelimesinin onların anladığı anlamda bir "maşallah" olmadığını kaydeden Ortaylı, taciz iddialarını sürdürenleri "aptal" olarak nitelendirdi. Cansu Canan Özgen'in kendisini oldukça geliştirdiğini belirten Ortaylı, ayrıca Özgen'in Türkçeye hakimiyetini de övdü. Özgen'in giyinişi ve duruşunun da ekrana yakıştığını kaydeden Ortaylı, "Güzele maşallah denir" yorumunu yaptı.


"#metoo hareketini çok basitleştirdiler"


Sosyal medyada ortaya atılan taciz laflarının yenilir yutulur nitelikte olmadığını belirten Ortaylı verdi veriştirdi. Tacize karşı çıkan #metoo hareketinin son zamanlarda çok basitleştirildiğini aktaran Ortaylı, Özgen için "maşallah" ifadesini kullanmasını taciz olarak niteleyenlerin gerçekten aptal olduğunu kaydetti. Taciz olayının bu kadar basite indirgenmesinin "metoo" hareketine de zarar verdiğini kaydeden Ortaylı, bu iddiada bulunanların Catherine Denuve'nin yazısını okuması gerektiğini söyledi.


Catherine Denuve'den iltifat açıklaması: "İltifat, taciz değildir"


Tacize karşı girişilen #metoo hareketinin çığırından çıktığını kaydeden Denuve, iltifatın taciz olarak nitelenmesinin yanlış olduğunu ve bu konuda özgür olunması gerektiğini bildirmişti. Son zamanlardaki aşırı hassasiyetin bir tür püritenliğe dönüştüğünü aktaran Denuve, bazı kişilere haksız olarak tacizci damgasının vurulabileceğine yönelik uyarılar yapmıştı.