İnstagram, Whatsapp ve Facebook Türkiye'de kapanıyor.

4000 TL Ödeme! TC Kimlik Son Rakamları 0-2-4-6-8 Olanlar IBAN Numarasından Ödeme Alacak 4000 TL Ödeme! TC Kimlik Son Rakamları 0-2-4-6-8 Olanlar IBAN Numarasından Ödeme Alacak

İnstagram, Whatsapp ve Facebook Türkiye'de kapanıyor. Türkiye'de Ekim ayında yürürlüğe giren temsilci bulundurma zorunluluğuna Facebook uymama kararı aldı. Facebook, kendi bünyesinde olan instagram ve Whatsapp hem kendi Türkiye'de durdurmak kararı aldı, hemde temsilci getirmediği için Devlet tarafından kapanacak.


Facebook geri adım atmıyor!

Facebook, Türkiye'de ortaya çıkan sosyal medya yasasıyla birlikte daha önce atayabilirzi dediği temsilci kararından vazgeçti. Sosyal Medya Yasası kapsamında Türkiye'de temsilci atamama kararı alan Facebook, Türkiye'den çekiliyor. Facebook, kendi bünyesinde yer alan İnstagram ve Whatsapp'a gelecek herhangi bir ceza da ödemeyip Türkiye pazarından çekileceklerini ifade ettiler. Türkiye, dün itibariyle temsilci bulundurmayanlara ilk cezai işlemleri uygulamaya başlayacak.

İnstagram, Whatsapp ve Facebook kapanıyor!

Daha önce temsilci getirebiliriz diyen Facebook, şu anda bu kararından vazgeçti. Türkiye, İnstagram, Whatsapp ve Facebook'a para cezası kesme evresinde. Ancak bu şirketler parayı ödemeden Türkiye'den çekilecek. Hal böyle olunca biran önce bu yasayla ilgili geri adım atılması gerekiyor. İnstagram, Whatsapp ve Facebook hem ticaret, hem hayatı kolaylaştırmak ve eğlenmek için Türkiye'de yüzde 90 kullanılan uygulamalar.

Alternatifleri hazır!

Facebook, Whatsapp ve instagram Türkiye'den çekilmesini bekleyen yetkilier, başta Biip ile Whatsapp, şu an hazırlanan yeni uygulamalarıyla Facebook ve İnstagram'ın yerini doldurmak istiyor. Çin'de de bu şekilde yürütülen sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları sadece Çin hükümetine ait. Çin'e gittiğinizde Whatsapp ve İnstagram çalışmaz ve kullanılamaz oluyor. Bu modelle Türkiye kendi ağını oluşturarak Whatsapp, Facebook ve instagram Türkiye'de kullanılamayacak.

Tiktok'ta getirmiyor

Sabah saatlerinde Facebook, İnstagram ve Whatsapp'tan sonra Tiktok'ta temsilci getirmeme kararı aldı! Tiktok'ta Facebook, İnstagram ve Whatsapp gibi kapatılabilir.

ERDOĞAN: ÇEKİLİRLERLE ÇEKİLSİNLER GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ!

Konuyla ilgili iletişim bakanlığı Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın fikirlerini aldığı ve Erdoğan'ın çekilirlerse çekilsinler geri adım atmayacağız dediği öğrenildi.