İnstagram, Whatsapp, Youtube ve Twitter kapatılıyor. Türkiye'nin yeni sosyal medya yasası nedeniyle instagram, Whatsapp, Youtube ve Twitter temsilci açmama kararı aldı.

İnstagram, Whatsapp, Youtube ve Twitter kapatılıyor. Türkiye'nin yeni sosyal medya yasası nedeniyle instagram, Whatsapp, Youtube ve Twitter temsilci açmama kararı aldı. Türkiye'nin son tarih olarak 2 kasım tarihine kadar İnstagram, Whatsapp Youtube ve Twitter temsilci bulundurmaması durumunda para cezası ve kesinti dönemi başlıyor. İnstagram, Twitter ve Youtube ile vedalaşın.

Temsilci atamayacaklar!

Türkiye, İnstagram, Twitter ve Youtube gibi sosyal medyalara temsilci belirlemesi için 2 kasım tarihine kadar verdiği sürede son haftaya girildi. Ancak gelen bilgilere göre İnstagram, Facebook, whatsapp sahibi olduğu şirket Türkiye'ye gelmiyor. Google ait Youtube'da temsilci atamazken, Twitter'dan da aynı adım geldi. Hem Twitter, hem Youtube hem instagram ortak kararla Türkiye'ye temsilci atamıyor.

Eli en güçlü İnstagram!



İnstagram, Türkiye'de yer alan şirketleri Facebook ve Whatsapp'a instagramla beraber temsilci atamama kararı aldı. 2 Kasım tarihine kadar verilen süre sonrası herhangi bir adım atmama kararı alan şirketlere Türkiye tepkisi ne olacak merak ediliyor.

Daha önce Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Yaman Akdeniz, Facebook, instagram ve Whatsapp Türkiye'de temsilci atamama kararını duyurmuştu. Değerlenme aşamasına bile alınmadan Türkiye'de temsilci atamayacaklarını duyurdular.

İkinci uyarıları!

Daha önce 1 Ekim tarihine kadar temsilci ataması gereken İnstagram, Facebook ve Whatsapp gibi şirketler ikinci uyarı da para cezası yiyecekler. 2 Kasım'dan sonra bant yavaşlatma süresine geçecek. Türkiye yasasına göre para cezası ödemezlerse instagram, facebook ve Whatsapp'a erişim sağlanamayacak.

10 Milyon - 30 Milyon TL Para cezası!

2 Kasım tarihine kadar temsilci atamazlarsa instagram, facebook ve whatsapp 10 milyon tl idari para cezası yiyecek. Bu ay açılmazsa Aralık ayında 30 milyon ceza yiyecekler. Cezaları ödemezlerse Aralık ayında bant aralığı daraltılacak ve Ocak'ta reklam yasağı ve Nisan'da kapatmayla serüven sonlanacak.

Twitter'da atamıyor!



Daha önce açabiliriz açıklamasıyla ümit veren Twitter'dan Türkiye kararı tekrar gözden geçirildi. Twitter, Türkiye temsilci atamama kararı aldı. Twitter bu kararı arkasında bu yasanın kendileri için çıktığını, diğer şirketlerin kararı önemli olduğunu duyursa da diğer şirketler de temsilci atasa atamama kararı aldı.

Google, Youtube temsilci atamayacak!



Dünyanın en zengin firmaları arasında yer alan Google bir çok şirketiyle Türkiye'de faliyet gösteriyor. Reklam faaliyetlerini yönettiği ADS şirketi Türkiye'de bulunuyor. Reklam verenler için olmazsa olmaz ADS şirketi temsilcisi bulunuyor. Ancak Google'a ait Youtube şirketine temsilci atanmayacak.