Beraberindeki kuvvet komutanlarıyla birlikte önceki gün Irak'a bir ziyarette bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar önemli temaslarda bulundu. Bakan Akar, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi (IBKY) Başbakanı Mesrur Barzani ve KDP lideri Mesud Barzani ile öneml

Beraberindeki kuvvet komutanlarıyla birlikte önceki gün Irak'a bir ziyarette bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar önemli temaslarda bulundu. Bakan Akar, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi (IBKY) Başbakanı Mesrur Barzani ve KDP lideri Mesud Barzani ile önemli görüşmelerde bulundu. Görüşmelerde Türkiye'nin amacının PKK/YPG'yi yok etmek olduğunun altını çizen Bakan Akar, Irak'ın toprak bütünlüğüne saygı duyduklarını aktardı.


"Iraklı yetkililer isterse bölgeye gideceğiz"


Yapılan görüşmelerle ilgili açıklamada bulunan Bakan Akar, ilerleyen dönemde bölgede büyük gelişmelerin yaşanacağını aktardı. PKK'yı bitirmeye kararlı olduklarının altını çizen Bakan Akar, bu konuda Iraklı yetkililerle büyük bir işbirliği yapacaklarını belirtti. Akar, Iraklı yetkililer yardım isterse Sincar bölgesindeki teröristleri kovmak için bölgeye gidebileceklerini söyledi.


"Bazı güçler bölgeyi savaş sahası gibi kullanıyor"


Iraklı yetkililerle yapılan toplantılarda PKK ile mücadele konusunu masaya yatırdıklarını ifade eden Akar, birçok konuda anlaşma sağlandığını belirtti. Irak'ta farklı güçlerin at koşturduğunu ve bölgeyi bir savaş sahası gibi kullandıklarını kaydeden Bakan Akar, bu bölgenin bir an önce teröristlerden temizlenmesi gerektiğini dile getirdi. Bakan Akar, Irak'ın bir refah bölgesine dönüştürülmesinin bölge barışı açısından kritik öneme sahip olduğunu söyledi. Akar, yaptıkları görüşmelerin sonuçlarının yakın zamanda sahada da görüleceğini sözlerine ekledi.