Merkezi Roma'da bulunan İrini Operasyonu Komuta Merkezi'nden yapılan açıklamada Libya açıklarında Türk ticari gemisinde yapılan arama ile ilgili BMGK kararları hatırlatıldı ve İrini Operasyonu Komuta Merkezi'nin BMGK'nın ilgili 2292 ve 2526 sayılı kararla

Ziraat Bankası Müşterilerine Nisan Ayında Büyük Avantajlar Sunuyor! Ziraat Bankası Müşterilerine Nisan Ayında Büyük Avantajlar Sunuyor!
Merkezi Roma'da bulunan İrini Operasyonu Komuta Merkezi'nden yapılan açıklamada Libya açıklarında Türk ticari gemisinde yapılan arama ile ilgili BMGK kararları hatırlatıldı ve İrini Operasyonu Komuta Merkezi'nin BMGK'nın ilgili 2292 ve 2526 sayılı kararları uyarınca Libya'ya silah taşıyan veya şüphe duyulan gemileri durdurmak, arama yapmak ve gerekli operasyonel faaliyetler düzenlemeye yetkisi olduğu açıklandı. Alman fırkateyninin Türk tarafından izin almak için iyi niyet gösterdiği ancak yanıt verilmediği iddia edilirken, bu durumda yetkilerin kullanıldığı belirtildi.

Alman Askerleri Hızla Gemiye İndi


Tüm bunların BMGK kararlarınca yasal olduğu, herhangi bir yaptırımın söz konusu olamayacağına dair açıklamalar yapıldı. İrini Operasyonu Komuta Merkezi'nin açıklamasında 'gerekli aramalar yapıldıktan sonra gemide herhangi bir silaha rastlanılmadığı' ve ardından geminin yoluna devam etmesine izin verildiği açıklandı. Alman askerleri helikopterden filmlerde olduğu gibi gemiye inmiş ve görüntüler tüm dünyada binlerce kez izlenmişti.