Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Koronavirüs pandemisi nedeniyle olumsuz etkilenen ailelere 4800 TL destek ödemesi yapacak! İşkur'dan koronavirüs nedeniyle ekonomik olarak etkilenenlere en fazla 4800 TL ödeme yapılacak. Peki İşkur 4800 TL kısa çalışma ödeneği n

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Koronavirüs pandemisi nedeniyle olumsuz etkilenen ailelere 4800 TL destek ödemesi yapacak! İşkur'dan koronavirüs nedeniyle ekonomik olarak etkilenenlere en fazla 4800 TL ödeme yapılacak. Peki İşkur 4800 TL kısa çalışma ödeneği nedir? Kısa Çalışma ödeneğinden kimler faydalanabilir? Kısa çalışma ödeneği için başvurular başladı. Koronavirüs salgını nedeniyle işini kaybetme tehlikesi olan vatandaşlara ve ailelerine Devletten 4800 TL'ye kadar destek...

Ziraat Bankası hesabı olanlar dikkat! Bankadan 10 bin TL ödenecek!  Ziraat Bankası hesabı olanlar dikkat! Bankadan 10 bin TL ödenecek! 


Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik zorluk yaşayanlar için Kısa Çalışma ödeneğini devreye aldı! Koronavirüs salgınına karşı tedbirlerini her geçen gün artıran ve bu anlamda ciddi ve başarılı bir sınav veren Türkiye, son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında Çankaya'da gerçekleştirilen 'Koronavirüs' toplantısının ardından ekonomik tedbirler paketini de yürürlüğe koydu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Koronavirüs pandemisi nedeniyle faaliyetleri duraksayan ve hatta durma noktasına gelen işletmelere 'İstihdama Devam' şartıyla Kısa Çalışma Ödeneği kapsamında destek verileceğini duyurmuştu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki İŞKUR, vatandaşa 4800 TL'ye kadar kısa çalışma ödeneği sağlayacak.



İŞKUR KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NEDİR? 4800 TL'YE KADAR DESTEK...



İşkur Kısa Çalışma Ödeneği, genel ekonomik, sektörel veya bölgesel bir kriz ya da zorlayıcı sebeplerle işyerinde çalışma süresinin önemli ölçüde azaltılması veya durdurulması halinde başvurulabilen istihdamın devamlılığını sağlamaya yönelik bir uygulamadır. Kısa çalışma ödeneği ile, işçilerini yukarıda sayılan nedenlerle çalıştıramayan işverene, işçilerine ödeyeceği maaş için destek vermek amaçlanmaktadır. 



İŞKUR KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNE BAŞVURULAR BAŞLADI



İşveren, Kısa çalışma ödeneği için İşkur'a başvuruda bulunacak! Başvurular da başladı. Başvurunun ardından İşkur bünyesindeki İş Müfettişleri gerekli incelemeleri yaparak taleplerin uygun olduğuna kanaat getirirlerse işverene kısa çalışma ödeneği ödenecek. 



KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ KAÇ TL? İŞÇİ BAŞINA KAÇ TL ÖDENECEK?



Asgari ücretli çalışanlar için kısa çalışma ödeneği, 2.943 TL, vergiler düşüldüğünde ise 1.752,40 TL olarak ödenecektir. 4 Bin TL brüt ücretle çalışan işçi için vergi düşüldüğünde 2.381,78 TL, 7 bin TL brüt maaşla çalışan bir işçi için ise vergi düşüldüğünde 4.380,99 TL kısa çalışma ödeneği ödenecek.