Günümüzde çoğu devlet hastanelerinde personel alımı şartlarında en az ilkokul mezunu olma şartı tanınmaktadır.

Günümüzde çoğu devlet hastanelerinde personel alımı şartlarında en az ilkokul mezunu olma şartı tanınmaktadır. Hastanelere yeni işçi alımlarında eğitim şartı harici başka şartlar da koyulmuştur. Başvuru için gerekli olan belgeleri de gerekli birimlere eksiksiz verilmesi istenmektedir. Hastanelere, ATT, anestezi teknikeri, hemşire, sekreter, ambulans şoförü, hasta danışmanı, temizlik görevlisi, yaşlı bakım elamanı, hasta kayıt kabul görevlisi ve hasta danışmanı olarak personel başvuruları başlamıştır. Başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar internet üzerinden İŞKUR’ un resmi sitesinden ulaşabilirler.



Korona virüsten dolayı insanların birçoğu iş bulmakta sıkıntı çekmekteydi. Eğitim seviyelerinden dolayı ve çoğu yerin işçi alımını azalttığı doğrultusunda vatandaşlar maddi anlamda da mağdur kalmışlardı. İŞKUR ‘un sağladığı işçi alımı sayesinde vatandaşların yüzü güldü. En az ilkokul mezunu olan bireyler hastanelerde personel olarak işe başlayabiliyor. Pandemi dolayısıyla işine devam edemeyen ve devamlı çalışmak için iş arayan vatandaşlar için müthiş fırsat tanındı. Personel başvuruları İŞKUR sitesinden yapmaları gerekmektedir.



İŞKUR ‘UN HASTANEYE SAĞLADIĞI KATKILR NELERDİR?



İŞKUR sayesinde pandemi sürecinde eksiklik olan personellerin yerleri dolmaya başladı. Başvurular halen yoğunlukla devam etmektedir. Korona virüsü salgını sebebiyle hastanelerde sağlık açısından hasta bakımı, yemekhane görevlileri ve temizlik görevlilerinde çokça açık görüldüğü duyurulmuştur. Bunun için de gelen başvurulardan bireylere gerekli personel kadrolarınca iş imkânı sağlanmaya başlanmıştır. Bu sayede hem hastanedeki açık personel yeri kalmamıştır ve düzenli iş ve hizmetler sunulmaya devam etmiştir. Hem de işe ihtiyacı olan vatandaşların maddi açıdan ferahlamaları sağlanmıştır.  İŞKUR, Türkiye’ de işsizlik sorununu ortadan kaldırmaya yönelik birçok olanaklar sağlamaktadır. Geçtiğimiz yıllarda da vatandaşların en çok sıkıntı çektiği durum olan işsizlik, hem yaşam kalitesi olarak hem de psikolojik olarak etkilemektedir. Bu durumu da göz önünde bulundurarak insanların yaşamlarını da düşünerek daha fazla olanak sağlamak gerekli iş kurumlarınca sağlanmaya devam etmektedir. Hastaneler, şirketler, oteller ve benzeri yerlere personel alımları İŞKUR sayesinde insanlara duyurularak kolaylık sağlanmaktadır.



İŞKUR HASTANELERDE PERSONEL ALIMI İŞ İLANLARI



Hastanelerde iş alımına başvurusu için farklı kadrolardan iş başvurusunda bulunulabilir.  İlk ve acil yardım teknikeri, ambulans ve acil yardım teknikeri bölümü için siteden başvuruda bulunulabilir. Hastanelerde sekreter olarak iş başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlar hangi hastanelerde sekreter alımı için ilan olduğunu da siteden takip edebilirler. İş hayatına ambulans şoförü olarak başlamak isteyen vatandaşlar hangi hastanelerde ambulans şoförü var, Hangi hastanelerde ambulans şoförüne ihtiyaç var bu tür bilgileri İŞKUR sitesinden kolaylıkla öğrenebilirler.



İŞKUR ÜZERİNDEN İŞ İLANLARINA BAKMAK

Cumhurbaşkanı Duyurdu: 10-20-30 Bin TL EMEKLİLERE Ödeme Verilecek! Cumhurbaşkanı Duyurdu: 10-20-30 Bin TL EMEKLİLERE Ödeme Verilecek!


İŞKUR, Türkiye ‘ de işsizlik sorununu bir nevi olsun azaltmak üzerine olanaklar sağlamaktadır. Çeşitli branşlar çerçevesinde sektöre de uygun olarak sitesinde iş ilanları, başvuruları ve şartları bulundurmaktadır. Resmi sitesinde düzenli aralıklarla yayınlanan iş ilanları bulunmaktadır. Hangi iş yerinden ilan yapılıyorsa onu adı da belirtilmektedir. Bu konuda bireylerin güvenleri de sağlanmaktadır. İş ilanlarına bakmak için ilk olarak iş aryan ya da işveren olma durumunun belirtilmesi istemektedir. Daha sonra becerilerin belirtilmesi gerekmektedir. Daha sonra gerekli olan bilgiler yani engellilik durumu, öğrenim durumu ve vardiya seçenekleri gibi gerekli bilgileri eksiksiz iletilmesi istenmektedir. İŞKUR çerçevesinde sağlanan bu imkânlar sayesinde birçok vatandaş iş sahibi olmuştur. Türkiye’deki hastanelerde de personel eksikliği bu sayede azaltılmaya devam etmektedir. İşsiz olan vatandaşlar da kısa süre içerisinde İŞKUR ile kolaylıkla iş sahibi olabilir.