İstanbul'da okullar kapanıyor mu? Sabah saatlerinde ilk olarak ilan365 olarak paylaştığımız okulların kapanacağı haberimizin ardından başkent Ankara'da uzaktan eğitimin sona erdiği, okulların kapandığı ve yeniden tamamen uzaktan eğitime geçildiği kararı a

İstanbul'da okullar kapanıyor mu? Sabah saatlerinde ilk olarak ilan365 olarak paylaştığımız okulların kapanacağı haberimizin ardından başkent Ankara'da uzaktan eğitimin sona erdiği, okulların kapandığı ve yeniden tamamen uzaktan eğitime geçildiği kararı açıklandı. Ankara'da okulların kapanmasıyla birlikte şimdi gözler İstanbul'a çevrildi. Koronavirüste normalleşme dönemiyle birlikte vaka sayılarının yeniden yükselişe geçmesi ve hatta rekor kırması sonrası yeniden kısıtlamalar getirilmişti. Kısıtlamalar eğitim alanında da etkisini gösterdi ve Ankara'da okullar kapatıldı. İstanbul'da okullar kapatılacak mı? İstanbul'da yüz yüze eğitim sona erecek mi? İstanbul'da uzaktan eğitime geçilecek mi?

İstanbul'da Okullar Kapanacak mı?

Başkent Ankara'da, Ankara İl Hıfzısıhha Kurulu tarafından alınan kararla birlikte Ankara Valiliği, yüz yüze eğitimin sona erdiğini açıkladı. Koronavirüs salgınında yeni kısıtlamalar geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmış ve en dikkat çekici kısıtlama olarak kırmızı kategorideki şehirlerde Cumartesi - Pazar günleri yeniden sokağa çıkma yasağı getirilmişti. Koronavirüs kısıtlamaları eğitimde de kendisini gösterdi ve Ankara Valiliği ilk ve ortaokullar ile liselerde birçok sınıf için tam zamanlı uzaktan eğitime geçilerek yüz yüze eğitimin sona erdiğini duyurdu.

İstanbul'da eğitimin yeniden tam zamanlı uzaktan eğitime döndürülmesi ile ilgili henüz bir karar açıklanmadı ancak Başkent Ankara'da alınan kararların ardından İstanbul'da da yüz yüze eğitimin sona erdirilmesi ve uzaktan eğitim modeline tamamen dönüşün yapılması bekleniyor. Artan hatta rekor kıran vaka sayıları nedeniyle İstanbul'da da kısa süre içerisinde İstanbul İl Hıfzısıhha Kurulu kararı alınarak İstanbul Valiliği'nin açıklama yapması bekleniyor.

İstanbul Valiliği'nden Açıklama Bekleniyor

İstanbul'da yüz yüze eğitimin sona ermesine ilişkin henüz resmi bir karar alınmış veya resmi bir açıklama yapılmış değil. Ancak Ankara'nın ardından İstanbul'da da ilk ve ortaokullar ile liselerde tam zamanlı uzaktan eğitime geçmesi bekleniyor. İstanbul Valiliği'nden konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılır yapılmaz sizlerle paylaşacağız.