Koronavirüs salgınının tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yaygınlaşmasıyla birlikte birçok sektörde olduğu gibi taksiler de zarar etti. Bunun üzerine İBB, bu soruna çözüm için taksi sayısını 6 bin artırma teklifinde bulundu.

Ziraat Bankası HESABI Olanlara 10.000 TL Ödeme Oluyor! TC Kimlik Numaranıza Göre Ödeme Alacaksınız! Ziraat Bankası HESABI Olanlara 10.000 TL Ödeme Oluyor! TC Kimlik Numaranıza Göre Ödeme Alacaksınız!
Koronavirüs salgınının tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yaygınlaşmasıyla birlikte birçok sektörde olduğu gibi taksiler de zarar etti. Bunun üzerine İBB, bu soruna çözüm için taksi sayısını 6 bin artırma teklifinde bulundu. Bu teklif Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nde (UKOME) yapılan oylamayla reddedildi.

Başkan İmamoğlu'nun sözünde durmadığını savunan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Eyüp Aksu, taksicilerin tedirgin olduğunu kaydetti. Aksu, belediyenin verdiği "İTaksi" cihazlarının düzgün çalışmadığını kaydetti. Belediyenin İTaksi'ye abone olmak için dayatma yaptığını belirten Aksu, sistemin düzelmesi halinde şimdiki taksi sayısının bile fazla geleceğini ifade etti.


Apaydın: "İstanbul'daki taksiler verimsiz"


Doç. Dr. Nurdan Apaydın ise, İTÜ'de hazırlanan raporda geçen bazı gerçekleri anlattı. 3 yıl sonra raylı ulaşım araçlarının ulaşımdaki payının yarı yarıya artabileceğini ifade eden Apaydın, önümüzdeki 4-5 yılda kentte yeni taksiye ihtiyaç duyulmadığını belirtti. İstanbul'da taksilerin bir hayli verimsiz olduğunu (yüzde 39) kaydeden Apaydın, bu oranın Milano'da yüzde 69, Singapur'da ise yüzde 68 olduğunu kaydetti. Apaydın, yeni taksilerle sisteme yüklenmek yerine var olan taksilerle sistemi daha verimli hale getirmenin önemine değindi.

İmamoğlu açıklama yaptı


Kararla ilgili Twitter'dan paylaşım yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu teklifin yeniden sunulacağını aktardı.