Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiye'de de koronavirüs vakaları günden güne artıyor. Çin, Almanya, Rusya ve Çin'de yapılan başarılı aşı çalışmaları sonrasında da salgının durdurulmasıyla ilgili umutlar da arttı.

15 milyon 555 bin emekliye 100 bin TL ödeme verileceği açıklandı! Nakit ihtiyacı olan emekliler alabilecekler! 15 milyon 555 bin emekliye 100 bin TL ödeme verileceği açıklandı! Nakit ihtiyacı olan emekliler alabilecekler!
Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiye'de de koronavirüs vakaları günden güne artıyor. Çin, Almanya, Rusya ve Çin'de yapılan başarılı aşı çalışmaları sonrasında da salgının durdurulmasıyla ilgili umutlar da arttı. Salgının önüne geçebilmek için çeşitli kısıtlamalara gidiliyor.

Yaşa değil çalışma bölgelerine bağlı!


İstanbul'da yapılan bir araştırmaya göre kentte daha çok mavi yakalıların çalıştığı bölgelerde koronavirüs salgınında artış örüldüğü aktarıldı. Bilimsel Danışma Kurulu Üyesi olan Dr. Nilüfer Aykaç, salgının yayılma durumuyla ilgili bir raporu paylaştı. Rapora göre salgının İstanbul'da yaşa bağlı değil, daha çok çalışma bölgelerine bağlı olarak arttığı vurgulandı.


Dışarı çıkmak zorunda kalınan bölgelerde risk daha fazla


Kentte daha çok bedensel gücüyle çalışan hizmet sektörü ve işçilerin yoğun bulunduğu bölgelerde yaşanan hareketlilik nedeniyle salgının hızının arttığı bildirildi. Beyaz yakalıların çalışma koşullarının daha esnek olduğu hatırlatılan raporda, mavi yakalıların genelde dışarı çıkmak zorunda olduğu ifade edildi.

Daha çok mavi yakalıların yaşadığı Bahçelievler, Avcılar, Ümraniye, Pendik, Ümraniye, Tuzla, Bağcılar ve Esenyurt gibi ilçelerinin salgın açısından yüksek risk taşıdığı aktarıldı. Evlerinden çıkmak zorunda olan insanların daha çok yaşadığı bu bölgelerde doğal olarak riskin de arttığı kaydedildi.