2020'nin son aylarında tüm Türkiye'de etkili olan kuraklık ve yağış azlığı nedeniyle özellikle İstanbul'daki barajların doluluk oranları yüzde 20'lere kadar düşmüştü. Vatandaşlar gözünü Meteoroloji uzmanlarının açıklamalarına çevirmiş ve gelecek yağışlar

2020'nin son aylarında tüm Türkiye'de etkili olan kuraklık ve yağış azlığı nedeniyle özellikle İstanbul'daki barajların doluluk oranları yüzde 20'lere kadar düşmüştü. Vatandaşlar gözünü Meteoroloji uzmanlarının açıklamalarına çevirmiş ve gelecek yağışları beklemeye koyulmuştu. Ocak ayının ortası itibarıyla ülkeye Balkanlardan giren soğuk ve yağışlı hava dalgası vatandaşların yüzünü güldürdü. Ülkede etkisi hissedilmeye başlanan kış soğukları ve yoğun kar yağışlarıyla birlikte barajlar da dolmaya başladı.


Barajların doluluk seviyesi ne kadar oldu!


Son bir haftadaki yağışlarla birlikte İstanbul barajlarındaki su biriktirme hacmi 249 milyon metreküp seviyesine ulaştı. gelen bilgilere göre 9 Ocak'ta İstanbul'daki barajların doluluk oranı yüzde 19.16 iken bugün (16 Ocak) bu oranın yüzde 28.6 olduğu bildirildi. İstanbul'daki günlük su tüketiminin ortalama 2.7 milyon metreküp olduğu kaydediliyor. 15 milyondan fazla insana ev sahipliği yapan İstanbul'un su kaynaklarının büyük kısmını Yeşilçay ve Melen barajlarının oluşturduğu biliniyor.


Ülke genelinde kış koşulları etkili olacak!


Meteorolojiden gelen son hava durumu raporuna İstanbul'da beklenen kar yağışları başladı. Yoğun kar yağışının bu gece ve yarın da devam edeceği ve pazartesi günü öğle saatlerine kadar süreceği kaydedildi. Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı hava dalgasıyla birlikte ülkenin birçok kısmında yoğun kar yağışları etkili olacak, hava sıcaklıkları birçok bölgede sıfırın altına inecek.