İstanbul karta HES kodu nasıl yüklenir ? Akbil HES kodu yükleme nasıl olur.   İstanbul kart Diğer adıyla Akbil kartına HES kodu yükleme nerede yapılmaktadır ? soruları Hayat eve sığar yani HES kodunun hayatımızda çok önemli bir yer edinmeye başlaması akab

MECLİS onay verdi ve EMEKLİLERE 100.000 TL ONAYLANDI! Emekliye Verilecek Bu Ödeme Nedir? MECLİS onay verdi ve EMEKLİLERE 100.000 TL ONAYLANDI! Emekliye Verilecek Bu Ödeme Nedir?
İstanbul karta HES kodu nasıl yüklenir ? Akbil HES kodu yükleme nasıl olur.  İstanbul kart Diğer adıyla Akbil kartına HES kodu yükleme nerede yapılmaktadır ? soruları Hayat eve sığar yani HES kodunun hayatımızda çok önemli bir yer edinmeye başlaması akabinde merakla araştırılıyor. Bilindiği üzere resmi kurumlar dahil her yere girerken HES kodu uygulaması yapılmakta ve bu HES kodu alma işlemlerini sizler için geçtiğimiz haberlerimiz de açıklamıştık.  7'den 77'ye herkes için geçerli olan HES kodu uygulaması artık seyahatte de geçerli olduğu geçtiğimiz haftalarda açıklanmıştı . Ve belediyede bu duruma el atarak belediye otobüslerine binerken HES kodu arayıp bulmak yerine kolaylık sağlayacak olan Akbil HES kodu yüklemesi Diğer adıyla İstanbul kart HES kodu yüklemesi yapılacağı ve  HES  kodu ile İstanbulkartın eşleştirileceği açıklandı. Çok kısa bir süre içinde İstanbulkart yani Akbil HES kodu olmadan çalışmayacak ve otobüse binmesi gereken vatandaş seyahatini gerçekleştiremeyecek.  Peki İstanbulkart HES kodu yükleme nasıl olur?  İstanbulkart HES kodu yükleme nerede yapılır? gibi soruların cevaplarını Siz istanbullular için Biz ilan365 olarak açıklıyoruz

Verilen karar sonrasında binlerce kişi İstanbul kartı'na HES kodu yüklemesi işlemini şu sıralar araştırıyor . Toplu taşıma için güvenlik amacı ile İstanbul kart ve HES kodu bir arada istanbulkartta olacak. İsteğe bağlı değil kesinlikle zorunlu olarak uygulamaya başlayan İstanbul kart bildirimi yapmayan vatandaş toplu taşıma araçlarına binemeyecek. Işte Son dakika haberi ile birlikte İstanbul kart akbil HES kodu yüklemesi nasıl olacak? İstanbul kart akbil HES kodu yüklemesi nasıl ve nerede yapılacak ? sorularının yanıtları aranmaya halen daha devam ediyor Bilindiği üzere ülkemizde koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında alınan kararlardan biri de HES kodunun alınıp kullanılması zorunluluğu.

 


İstanbulkart HES kodu yüklemesi ne zamana kadar yapılır


Yapabilen ya da yapamayan herkes şu sıralar İstanbulkart HES kodu eşleştirmesi Diğer adıyla tanımlaması için belirli bir tarihe kadar bu işlemi yapabilecek. İstanbul kart HES kodu eşleştirilmesi için bakanlıkça verilen tarih 15 Ocak olarak açıklandı. Yani 15 ocağa kadar İstanbul kartlar HES kodu ile eşleştirilmemesi durumunda toplu seyahatte  kullanılamayacak.


İstanbul kart akbil HES kodu nasıl yüklenecek?


Ülkemiz genelinde koronavirüs önlemleri kapsamında kodu olmayan vatandaş sanıyoruz ki bugünden itibaren yoktur . İstanbul'da da bu iken hayatevesığar uygulamasından ya da SMS ve devlet işlemleri üzerinden alınan HES kodu ve başvurulduğu telefon numarası ile birlikte aşağıda vereceğimiz linke tıklayarak İstanbulkart HES kodu tanımlama işlemini sağlayabilirsiniz .

istanbulkart mobil'de daha kolay


Genellikle genç kesimin kullandığı İstanbulkart mobil uygulamasına sahip olan vatandaş ise uygulamaya girip yapılan birkaç yönlendirme ile bu işlemi gerçekleştirebilecek tir.
İçişleri bakanlığınca ve sağlık bakanlığının belirttiği önlemler kapsamında HES kodu uygulamasında tanılı ve temaslı olup olmayan vatandaş belirlenirken kendini izole etmesi gereken ya da karantinada olan vatandaşlar HES kodu sayesinde tanımlana biliyor. Işte İstanbul'da da durum bu iken sizde hemen İstanbulkartınızı kullanıyorsanız ve kullanmak durumunda kalacaksınız HES kodu ile eşleştirmesini yapmalısınız.
Sağlık Bakanlığı tarafından sunulan Hayat Eve Sığar uygulaması veya SMS aracılığıyla HES kodu alındıktan sonra kisisellestirme.istanbulkart.istanbul sitesindeki gerekli bilgiler doldurularak eşleştirme yapılacak.

HES KODU NASIL ALINIR?


Kod, üç yöntem ile kolayca alınabiliyor. Bunun için ilk uygulanabilecek yöntemlerden bir tanesi Hayat Eve Sığar mobil uygulaması. Bunun yanı sıra 2023’e SMS göndererek de kod alınabiliyor. SMS ile kod almak için HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılıyor ve 2023’e SMS gönderiliyor.

Mavi kartlı ya da T.C. kimlik numarası 97, 98, 99 ile başlayan kişiler; HES yazıp aralarına boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. kimlik numarası, doğum yılı ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazarak 2023’e SMS gönderebiliyor. T.C. kimlik numarası ya da Yabancı Kimlik (99,98,97 ile başlayan) Numarası bulunmayan kişiler için Pasaport bilgileri ile; HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla, Uyruk, Pasaport Seri Numarası, Doğum yılı, Soyadı yazarak 2023’e SMS gönderilebiliyor ve kod alınabiliyor.

Aynı zamanda e-devlet aracılığıyla da kod alınabiliyor. Bunun için e-devlet sistemindeki Sağlık Bakanlığı HES kodu üretme ve listeleme ekranı kullanılıyor. Böylece e-devlet üzerinden koda ait işlemlerden olan üretme, silme, sorgulama ve detay görüntüleme işlemleri kolayca gerçekleştirilebiliyor. Aynı zamanda e-devlet üzerinden 18 yaş altı çocuklar için de kod oluşturulabiliyor. 18 yaş altı çocuklar için Hayat Eve Sığar uygulaması ve SMS yolu ile de kod alınabiliyor. Karantina altında olan kişiler, izolasyon bitiş tarihlerini Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden ya da KALANSURE "HESKODU" yazarak 2023'e SMS göndererek takip edebiliyor.