Artan koronavirüs vakaları nedeniyle 30 Kasım'da toplanan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, bir dizi tedbir alınmasını kararlaştırmıştı. Toplantıya başkanlık eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kameralar karşısına çıkmış ve ülke genelinde uygulanacak kısıtlamaları

Artan koronavirüs vakaları nedeniyle 30 Kasım'da toplanan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, bir dizi tedbir alınmasını kararlaştırmıştı. Toplantıya başkanlık eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kameralar karşısına çıkmış ve ülke genelinde uygulanacak kısıtlamaları açıklamıştı. Buna göre hafta içi akşam 21.00'den sonra sokağa çıkma yasağı konulmuş ve hafta sonları da iki gün boyunca aralıksız sürecek sokağa çıkma yasakları onaylamıştı. Alınan tedbirlerden biri de kafe ile restoranların kapatılması ve sadece paket servis hizmeti verebilecek olmasıydı.

Kafe ve restoranlar bir buçuk aydır kapalı!


Yaklaşık bir buçuk aydır müşterilere kapalı kalan kafe ve restoranlarda çalışan birçok işçiye ücretsiz izin verildi. Devlet her ne kadar işten çıkarma yasağı getirse de milyonlarca çalışan yasaklar nedeniyle işsiz kaldı. Ancak buna rağmen daha fazla can kayıplarının yaşanmaması için bu uygulamanın gerekli olduğu vurgulandı. Birçok vatandaş kafe ve restoranların ne zaman açılacağını merak etmeye başladı. Peki kafe ve restoranlar ne zaman açılacak?


Kafe ve restoranlar ne zaman açılacak?


Kafe ve restoranlar ne zaman açılacak? sorusuna yanıtı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara verdi. Kafe ve restoranların 15 Şubat'ta açılacağıyla ilgili iddiaların bulunduğunu belirten Kara, bunun net bir tarih olmadığını vurguladı. "Yeni normal" çerçevesinde normale dönmek için çeşitli hazırlıklar yapılması gerektiğini kaydeden Kara, öncelikli amaçlarının vaka ve ölü sayılarını düşürmek olduğunu sözlerine ekledi. Şubat ayında bir rahatlamanın mümkün olabileceğini kaydeden Kara, bunun şartının tedbirlere uymaktan geçtiğini dile getirdi.