Ülkede artan koronavirüs vakaları ve ölümleri sonrasında 30 Kasım'da yapılan Bilim Kurulu toplantısında bir dizi kısıtlama alınması kararlaştırıldı. Kısıtlama kararlarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kafe ve restoranlarda sadece paket servis yapılabi

Ülkede artan koronavirüs vakaları ve ölümleri sonrasında 30 Kasım'da yapılan Bilim Kurulu toplantısında bir dizi kısıtlama alınması kararlaştırıldı. Kısıtlama kararlarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kafe ve restoranlarda sadece paket servis yapılabileceğini ve okullardaki yüz yüze eğitime ara verileceğini söylemişti. Kısıtlama kurallarına göre hafta sonları boyunca sürecek sokağa çıkma yasakları getirilmişti.

Kafe ve restoranlar ne zaman açılacak?


Vatandaşlar pandemi yasaklarının ne zaman kaldırılacağını merak ediyor. Kafe ve restoranlar ne zaman açılacak?, Okullarda yüz yüze eğitime ne zaman geçilecek? ve Sokağa çıkma yasakları ne zaman sona erecek? gibi soruların cevabı aranıyor. Koronavirüs aşılanmasının salgını bitireceği ve okullar ile kafe ve restoranların açılacağı düşünülüyor. Sağlık Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili pandemi yasaklarının sona ereceği tahmin edilen tarihi açıkladı.


Pandemi yasakları ne zaman kaldırılacak? 15 Şubat mı 15 Mart mı?


15 Şubat'ta yasakların sona ereceğine dair iddialara Bilim Kurulu üyelerinin fazla sıcak yanaşmadığını kaydeden yetkili, 15 Mart tarihinde yasakların sona ermesinin daha olası olduğunu söyledi. Mart ayının ortasına kadar yaklaşık 15 milyon kişiye aşı yapılmasının planlandığını aktaran yetkili, 15 Mart'ta kafe ve restoranların açılabileceğini kaydetti. Yetkili, Pfizer/BioNtech aşısının zamanında gelmesi durumunda Mart ayında 27 milyon kişinin aşılanabileceğini bildirdi.