Türkiye'nin dört bir tarafında başlayan kar yağışı zorlu anlara sebep oldu. Kar sevincini en çok yaşayanlar ise yine çocuklar oldu.

Yapı Kredi Bankası Müşterilerine Özel: 100.000 TL’ye Kadar Kredi Fırsatı! Yapı Kredi Bankası Müşterilerine Özel: 100.000 TL’ye Kadar Kredi Fırsatı!
Türkiye'nin dört bir tarafında başlayan kar yağışı zorlu anlara sebep oldu. Kar sevincini en çok yaşayanlar ise yine çocuklar oldu.

Hafta sonu kısıtlamasının olması dolayısı ile her zamanki gibi büyük şehirlerde trafik sıkışıklığı, önlemini almamış sürücülerin yolda kalması gibi olaylar yaşanmadı. Hafta içi de kar yağışının şiddetini arttırıp kar seviyesinin yükselmesi bekleniyor. Haftanın ilk günü Pazartesi günü havanın güneşliği olacağı Salı gününden itibaren kar yağışı şiddetini arttırıp yer yer yağmur ile karışık karın yağması bekleniyor.

Akdeniz bölgesinde ise fırtına bekleniyor. 1 Hafta boyunca sürekli yağmur yağacak. Meteoroloji'den erkenden gelen uyarılara göre sel felaketlerine göre vatandaşların önlemlerini alması gerekmektedir. Mümkün olmadığı sürece dışarı çıkılmaması gerektiğini vurgulayan meteoroloji dışarı çıkarken şemsiyelerinizi yanınıza alın uyarısı yaptı.

Arabasına kar lastiği veya zincir takmayan vatandaşların trafiğe çıkmaması konusunun altını çizen meteoroloji çalışanları trafikte yoğunluk ve kaza olmasının tek nedeninin vatandaşın her uyarının yapılmasına rağmen almak istemedikleri önlemler olarak açıkladı. Sürekli uyarı yayınlayan meteoroloji araçlarında önlem almayan vatandaşların trafiğe çıkmaması gerektiği ve eskisi gibi kar yağdığında aynı manzaraları görmek istememesi en büyük temennisi haline geldi.

Pazar günü kar yağışı şiddetini hafif olarak arttıracak. Pazartesinden itibaren sıcaklıklarda hafif bir yükseliş olacak ve çarşamba gününden itibaren türkiyenin dört bir tarafına kar yağmaya devam edecek. Akdeniz kıyılarında 2-3 gün sanki yaz geri gelecek. Perşembe gününden itibaren fırtına ile beraber şiddetli yağmur yağması bekleniyor. sıcaklıkların düşecek olması en büyük sorunlardan biri. Doğu bölgesinde kar yağışı şiddetini her gün arttırıyor. Kar yağışının devam etmesin olası çığ felaketinin de habercisi. Kış mevsimini ağır atlatacak olan doğu bölgesi için önlemler hat safhaya ulaştı.

Kar yağışının turizm sektörüne faydası da en üst seviyeye ulaşması bekleniyor. Uludağ da şimdiden kar birikmeye başladı. Pandemi dolayısı ile kar turizminin etkilenip etkilenmeyeceği ise büyük bir soru işareti. Türk vatandaşların evlerinden bunalıp 2-3 günlüğüne kaçamak yapmaları ise an meselesi ve bunun için hotellerde büyük indirimler başladı. Turizm sektöründe kar yağışı ile birlikte otel odaları da dolaya başladı. Bursa'da uludağda neredeyse hafta sonu için konaklama en üst seviyelerde arz ediyor.