Amerika'da Black Friday olarak kutlanan indirim günleri Türkiye'de Kara Cuma ya da efsane cuma indirimleri olarak nüks ettirilmektedir. Özellikle de internet üzerinde alışveriş çılgınlığı sağlayan kara cuma indirimleri adeta elektronikten mobilyaya mutfa

Amerika'da Black Friday olarak kutlanan indirim günleri Türkiye'de Kara Cuma ya da efsane cuma indirimleri olarak nüks ettirilmektedir. Özellikle de internet üzerinde alışveriş çılgınlığı sağlayan kara cuma indirimleri adeta elektronikten mobilyaya mutfak ürünlerinden giyime kadar her alanda yüzde 70'i geçen indirimler ile ihtiyacı olunan ürünlere ulaşılmasını sağlıyor. Şahane Cuma ne zaman? Black Friday ne zaman başlıyor? Kara Cuma ne zaman 2020? sorularının cevaplarını sizler için Araştırdık işte kara Cuma, Black Friday ne zaman 2020?  sorularınızın yanıtı
Kara cuma için sayılı günler kaldığını sizlere açıklayabiliriz. Her yıl Kasım ayında Amerika'da düzenlenen Black Friday ülkemizde de adından anlaşıldığı üzere Kasım ayının belirlenen bir gününde cuma gününde indirim yapılmaktadır. Black Friday ne zaman 2020?
ABD'de Şükran gününden sonra ilk cuma günü kabul edilen Black Friday indirimleri nin Black Friday 2020 ne zaman? araması Kasım ayına girdiğimiz şu günlerde çok merakla araştırılıyor Ken bizde sizler için her sene Kasım ayında gerçekleşen Black Friday 2020 tarihi efsane Cuma tarihi ne zaman detaylarını sunacağız. Efsane cuma indirimleri bu sene Kasım sonunda başlayacak. Kara Cuma ne zaman 2020 aramanız ın sonucu olarak Ulaştığınız sitemizde sizler için efsane cuma indirimleri ne zaman başlayacak sorusunun cevabını sunacağız. 27 Kasım 2020 tarihinde başlayacak olan Black Friday indirimleri bir kaç gün devam edeceği belirlendi.

Şu sıralar alışveriş Tutkunları ürünlerini indirimli almak için Black Friday 2020 ne zaman ? Kara Cuma 2020 ne zaman? ve efsane Cuma 2020 ne zaman aramalarını Binlerce Kere yapmakta iken alacağı ürün için kara Cumayı bekleyen milyonlarca vatandaş bu özel gün için gerek teknoloji gerek giyim gerek kullanım eşyalarını Büyük indirimlerle almak için sabırsızlıkla bekliyor . Black Friday Bu yıl 27 Kasım 2020 tarihine denk gelirken onlarca internet sitesi ve kurumsal firmanın da indirimleri şu sıralar çok meraklı araştırılıyor

Black Friday nedir


1932‘den bu yana yılbaşı alışverişleri sezonunun başlangıcı olarak da kabul edilen ‘Black Friday’, önce ABD’de başladı. Daha sonra Kanada ve İngiltere’nin ardından tüm dünyaya yayılan alışveriş festivalinde indirim oranları bazen yüzde 90’ların üzerine çıkabiliyor. Cuma’ya özel ABD’de mağazalar kapılarını saat 05:00’te açıyor, geç saatlere kadar açık tutuyorlar. E-ticaret şirketlerinin perakende sektöründe söz sahibi olmasıyla Black Friday satışları da internet üzerine taşındı.
Black Friday (Kara Cuma) ABD'de Şükran Günü'nünden sonraki ilk Cuma (Kasım ayının dördüncü Cuma günü) gününe denk gelen güne verilen addır. Black Friday, 1952'den bu yana ABD'de Noel alışveriş sezonunun başlangıcı olarak kabul edilir ve birçok ünlü marka ürünlerinde ciddi indirimler ve fırsatlar düzenler. Black Friday resmi bir tatil günü olmasa da Kaliforniya ve diğer bazı eyaletlerde hükümet çalışanlarına 'Şükran Günü'nden sonra' adı altında bir tatil günüdür. Black Friday, ABD'de 2005 yılından bu yana en yoğun şekilde alışveriş yapılan gündür. Black Friday günü birçok marka ciddi oranlarda indirimler yapar ve stoklar neredeyse sıfıra iner.

Black Friday teriminin ilk olarak ABD'nin Philadelphia kentinde ortaya çıkmıştır. Fakat Black Friday terimi ilk zamanlarda Şükran Günü'nden sonraki gün sokaklarda oluşan kalabalığı tanımlamak için kullanılıyordu. 1961 yılında ortaya çıkan Black Friday terimi ve kullanımı 20 yıl aradan sonra başka bir anlam kazandı. Yıllar geçtikçe başka bölgelerde de kullanılmaya başlanan Black Friday terimi bir süre sonra perakendecilerin indirim yaptığı gün anlamı kazandı.