CUMHURIYET HALK PARTISI GENEL BASKANI KEMAL KILICDAROGLU ISTANBULDAKI KARADENIZLILERLE BULUSMA FOTOGRAF: ZIYA KOSEOGLU/CHP GENEL MERKEZI

Alaattin Çakıcı'nın Twitter üzerinden paylaştığı yazıda kendisinden "Ulan dürzü" diye bahsetmesi üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan açıklama geldi. Çakıcı'nın kendisine karşı kullandığı tehdit dolu dile değinen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de eleştirdi.


"Hukuk olmadan devlet suç mekanizmasına dönüşür"


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirince Bahçeli'den cevap geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, Bahçeli'yi eleştirince ise yer altı dünyasının liderinden yanıt geldiğini söyledi. Türkiye'nin geldiği durumun acı verici olduğunu kaydeden CHP lideri, hukuk olmadan devletin suç mekanizmasına dönüşeceğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu'nun bu ifadeleri sonrası Alaattin Çakıcı bir yazı daha paylaştı. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında kendisine atfen "çakal" yakıştırması yapıldığını aktaran Çakıcı, "Yüreğin varsa beni öldür" ifadesini kullandı ve hakaretlerini sıraladı.


Bahçeli ile ilişkisi nedir?


Bu tarz bir açıklamanın çete liderinden gelmesinin akıl almaz olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, bu kişinin Bahçeli ile ilişkisinin de ne olduğunu bilmediklerini belirtti. Olayın ciddiye alınacak bir tarafı olmadığını kaydeden CHP lideri, çakalların bulunduğu bir ortamda kendilerine kimsenin bir şey söyleyemeyeceğini dile getirdi.



Kılıçdaroğlu, dün partisinin meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, devletin çete liderlerini ve uyuşturucu kaçakçılarını serbest bırakmasını sorgulamıştı. CHP liderinin kendisinden bahsettiğini belirten Alaatin Çakıcı, Twitter'dan zehir zemberek bir yazı paylaşmıştı. Çakıcı, yazısında Kılıçdaroğlu'na yönelik "ulan dürzü", "kazığa oturturum", "akıllı ol" gibi ifadeler kullanmıştı.