Hafta Sonu Kısmi Sokağa Çıkma Yasağı geliyor. 20 Haziran cumartesi olan ve 21 Haziran pazar olmayan, 27 Haziran cumartesi ve 28 Haziran pazar günleri Kısmi Sokağa Çıkma Yasağı uygulanacak.

Hafta Sonu Kısmi Sokağa Çıkma Yasağı geliyor. 20 Haziran cumartesi olan ve 21 Haziran pazar olmayan, 27 Haziran cumartesi ve 28 Haziran pazar günleri Kısmi Sokağa Çıkma Yasağı uygulanacak. Peki Kısmi Sokağa Çıkma Yasağı nasıl olacak? 



3.5 Milyon kişi sınava girecek!



20 Haziran cumartesi günü yapılacak LGS sınavı ile 27-28 Haziran 2020 tarihleri arasında yapılacak YKS sınavları için kısmi Sokağa Çıkma Yasağı uygulanacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı Kısmi Sokağa Çıkma Yasağı kısıtlaması Erdoğan tarafından bugün duyurulacak.



LGS ve YKS sınavlarında Sokağa Çıkma Kısıtlaması!



Twitter'dan açıklama yapan Fahrettin Koca, "LGS ve YKS günlerinde sağlanması gereken şartlar konusunda Bilim Kurulumuz tavsiye kararı aldı. Sınava gidiş ve dönüş saatlerinde dışarıda yoğunluk olmaması, günün gençlere ayrılması için Sn. Cumhurbaşkanımız sınırlı bir sokağa çıkma yasağı yönünde talimat verdiler" açıklaması yaptı.



SGK'dan Ölüm Aylığı Alanlara 5 Bin TL Promosyon: Bankalara Başvuru Süreci Başladı! SGK'dan Ölüm Aylığı Alanlara 5 Bin TL Promosyon: Bankalara Başvuru Süreci Başladı!


Sınavlar ne zaman? Saat kaçta?



Temel Yeterlilik Testi (TYT) 27 Haziran Cumartesi saat: 10.15

Alan Yeterlilik Testi (AYT) 28 Haziran Pazar saat: 10.15

Yabancı Dil Testi (YDT) 28 Haziran Pazar saat: 15.45



Sokağa Çıkma Kısıtlaması nasıl olacak?



20 Haziran cumartesi günü sınav saatinden 1 saat önce ve sınav saati 3 saat ile sınav bitimi 1 saat Kısmi Sokağa Çıkma kısıtlaması uygulanacak. 5 saat Sokağa Çıkma yapılmayacak. Ayrıca 27 Haziran günü 5 saat olurken, 28 Haziran Pazar günü sabahtan akşam 18:00'e kadar Sokağa Çıkma Kısıtlaması uygulanacak.



İçişleri Bakanlığı bu akşam genelge yayınlayacak. Genelgeden hemen önce Recep Tayyip Erdoğan'ın bir konuşma yapması ve duyurması bekleniyor.