Büyük bir endişe içerisinde beklenen Marmara depremi hakkında uzmanlar açıklamalar yapıyor. Bir açıklama da inşaat mühendisi Prof.

Büyük bir endişe içerisinde beklenen Marmara depremi hakkında uzmanlar açıklamalar yapıyor. Bir açıklama da inşaat mühendisi Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan'dan geldi. Yaşanması beklenen Marmara depreminin şiddetinin İzmir'de geçtiğimiz günlerde yaşanan 6.6. şiddetindeki depremden daha yüksek olacağı söyleniyor. Depremin şiddetinin ve etkisinin büyüklüğüne binalar dayanabilecek mi bilinmiyor.



İzmir depreminde gördük ki, binalarımız fay hatları üzerinde yer alıyor. Binalar uzun süreli yer sarsıntılarına maalesef ki uygun değil. Yeni depremler, yeni can kayıpları ve acılar olmadan bunların yavaş yavaş önlemini almamız gerekiyor.

İnşaat mühendisi Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan, yaşanması beklenen Marmara depremi hakkında açıklamalarda bulundu. Yaşanacak Marmara depreminin şiddeti ile ilgili bir açıklama yapmayan Prof. Dr. Altan, binaların sağlam olup olmaması ve kayıplar ile ilgili açıklamalar da bulundu. Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan'ın yaptığı açıklamaya göre: Marmara depreminin en büyük hasarı İstanbul’a vereceğini söyledi. Yaşanacak depremin sonucunda 600-650 bin binanın zarar göreceğini ve 3-4 milyon insanın da depremden etkileneceğini söyledi.