Korona virüs salgını sonrasında siyasiler arasındaki çekişme hala devam ediyor. Özellikle partilerin Genel Başkan’ları arasında yapılan bir anket sonucunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gelen oy oranları en üst seviyedeydi.

Korona virüs salgını sonrasında siyasiler arasındaki çekişme hala devam ediyor. Özellikle partilerin Genel Başkan’ları arasında yapılan bir anket sonucunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gelen oy oranları en üst seviyedeydi. Belirlenmiş olan oy oranları ile sabit bir seçim daha yapılmış olsaydı Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni bir dönem de daha Cumhurbaşkanı olabilirdi. Salgın tüm dünyada ve ülkemizde devam ederken Korona virüse karşı verilen mücadelede kimlerin daha başarılı olduğuna dair ve hangi siyasi parti liderinin daha çok beğenildiğine dair anket yapıldı. Yapılan bu anket sonucunda ise ortaya sürpriz bir isim çıkmadı. Her seçimde olduğu gibi bu ankette de Cumhurbaşkanı Erdoğan birinci sırada kaldı. Bu süreçte Kemal Kılıçdaroğlu ise sürpriz bir oy ile karşılaştı. Sondan 6.cı sırada bulunan Kemal Kılıçdaroğlu yapılan bu anket ile alakalı herhangi bir açıklama yapmadı. Anket seçimi yapılırken insanlara sorulan soru ise “Korona virüs ile mücadele sizce en iyi mücadeleyi kim veriyor?” idi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun sürpriz oy almasıyla CHP tarafı karıştı. İkinci sırada ise sürpriz bir isim vardı, Ekrem İmamoğlu ikinci sırayı alırken üçüncü sırayı ise Mansur Yavaş aldı. Bu sayede CHP tarihinde yeni bir dönemin yazılmaya başlandığı apaçık ortaya çıktı.



Korona virüs salgınına dair yapılmış olan bu anketle beraber aslında hangi siyasi kişiliğin ne derece sevildiği anlaşılmış oldu. Birinci sırada her zamanki gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vardı onu ikinci sırada Ekrem İmamoğlu karşılarken üçüncü sırada ise Mansur Yavaş vardı. CHP tarafından iki ismin listenin başlarında olması şaşırtmamış olsa da Kemal Kılıçdaroğlu’nun sondan altıncı sırada olması beklentilerin çok aşağısında oldu. Zira beklentilere göre Kemal Kılıçdaroğlu genellikle 3 veya 4. Sıralarda yer alıyordu.



Korona Virüs Sonrası Yapılan Anketten Şaşırtıcı Sonuç



Korona virüs ülkemizde etkisini sürdürmeye devam ediyor. MetroPoll Araştırma Merkezi’nin Mart ayında yapmış olduğu bir araştırma ile beraber hangi siyasi liderin daha çok sevildiği, hangi siyasi parti liderinin Korona virüs ile alakalı mücadelesini beğeniyorsunuz ve gelecekte hangi siyasi lideri ön planda görmek istiyorsunuz gibi üç temel soru soruldu. Bu sorular karşısında halkın verdiği cevaplar ise birinci sırada bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan haricindeki tüm isimler şaşırtıcıydı. Malumunuz üzere bu tarz anketlerde genellikle birinci sıra yine Cumhurbaşkanı Erdoğan olurken ikinci sırada genellikle Kemal Kılıçdaroğlu olurdu. Onu üçüncü sırada ise Devlet Bahçeli takip ederdi. Ancak beklenen ve karşılaşılan anket sonuçları öyle değildi. 2 önemli büyükşehir belediye başkanları ile siyasi parti liderlerinin yeri değişti. Bu da önümüzdeki senelerde CHP gibi önemli bir partinin kimler tarafından yönetilebileceğini gösteriyor. Zira İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tıpkı Cumhurbaşkanı Erdoğan kadar önemli bir isim olarak görülüyordu. Gerek konuşmaları gerek icraatları gerek aldığı oy bakımından CHP için önemli bir isim haline gelmişti. Ancak bu anket ile beraber görüyoruz ki CHP tarihinde gelecek isimlerin en başında Ekrem İmamoğlu yer alırken ikinci isim ise Mansur Yavaş olarak görülüyor.

Vakıfbank emekli maaşlarını kendi bankasından alanlara duyuru yaptı: 100.000 TL ödeme yapacak! Vakıfbank emekli maaşlarını kendi bankasından alanlara duyuru yaptı: 100.000 TL ödeme yapacak!


Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüzde 57,2’lik bir oy oranı ile en beğenilen siyasi lider olarak görüldü. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 25,2’lik bir seviye ile sondan altıncı sıraya yerleşti. Anket içerisinde Ekrem İmamoğlu yüzde 53 oy alırken Mansur Yavaş ise yüzde 44’lük bir oy oranı ile listenin üçüncü sırasına oturdu.