Son zamanlar da en çok EYT’liler gündeme gelmesiyle beraber önemli bir adım çalışması yapıldı. Normalleşme süreci içerisinde pek çok vatandaşımız merak içerisinde araştırma yapmaya başladılar.

Son zamanlar da en çok EYT’liler gündeme gelmesiyle beraber önemli bir adım çalışması yapıldı. Normalleşme süreci içerisinde pek çok vatandaşımız merak içerisinde araştırma yapmaya başladılar. Mecliste vatandaşlar için konuya ilişkin olarak sunulan önerge ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar için ayrıntılar haber bültenimizde yer alıyor. İşte merak edilen EYT ile ilgili son dakika gelişmeler. Cumhurbaşkanı Yardımcısına yönelik sorulan sorular ve önergeler… EYT düzenlemeleri olacak mı? İşte Detaylar…



Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlarımız için emeklilik düzenlemeleri ile alakalı TBMM’ye yeni bir soru önergesi sunularak son zamanların en çok araştırılan konuları arasında bulunuyor. Pandemi sürecinin atlatılması ve normalleşme sürecine geçilmesinin ardından çekilen zorluklar bu süreç içerisinde ekonomi açısında zorlanacağı bildirerek soru önergesi hazırlandı. Cumhurbaşkanı Yardımcına sorulan soru önergesi ile Pandemi sonrasında EYT’liler için emeklilik düzenlemesinin yapılıp yapılmayacağı merak içerisinde araştırarak gündemimizde bulunuyor. Bu konuya ilişkin olarak detaylı açıklama geldi.



EYT’LİLER İÇİN EMEKLİLİK SORU ÖNERGESİ TBMM’YE SUNULDU!



Emeklilikte Yaşa Takılan bireyler bu zorlu süreç içerisinde en çok etkilenen vatandaşlarımız arasında bulunuyor. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer bu konu ile alakalı çalışmalarını TBMM’ye soru yönergesi hazırladı. Bu çalışma doğrultusunda günümüzde tespit edilen konular arasında EYT’li vatandaşların ekonomik açıdan olumsuz etkilendiği vurgulanarak gerekli önlemlerin alınmasını istedi. CHP’li Vekil bu süreç sonrasında hükümet tarafından bu konu ile alakalı bir adımın atılıp atılmayacağı merak içerisinde araştırılıyor.



EYT’liler son dakika haberlerini dikkatli bir şekilde inceleyerek bu süreç içerisinde ekonomik krizin önüne geçilmesini istemektedirler. En çok merak edilen ve araştırılan konu EYT’li Cumhurbaşkanı Yardımcısına yöneltilen bu soru dahilinde pek çok vatandaşlarımız için umut kaynağı doğuyor. Vatandaşlar bu süreç içerisinde meydana gelen işsizliğin engellemesini talep ediyor.



İŞSİZLİK KONUSUYLA İLGİLİ VURGU YAPILDI!



Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer EYT ile ilgili olarak sunmuş olduğu soru önergesi ile gerekli açıklamaların yapılması ön görülüyor. EYT’li vatandaşlar işsiz kalması ve haklarını savunmaları doğrultusunda emekli olamadıklarını ve ekonomik sıkıntı çektiklerini belirterek son zamanlara vurgu yaptığı belirtildi. EYT’liler prim gün şartına uyum sağlamalarına rağmen emekli olamadıkları için şikayetlerini dile getirerek şikayetlerini dile getirdi ve şikayetlerinin engellenmesini talep etti.



“Kapanan işyerleri ve faaliyetlerine ara veren işyerlerinde yüzbinlerce yurttaşın işsiz kaldığı bir süreç yaşıyoruz, Bu süreçte durumları en trajik olanların başında EYT’liler geliyor. Sigortalılık süresi ve prim ödeme gün sayısını doldurduğu halde yaş koşulu nedeniyle emekli olamayan, yeni bir iş başvurusu yaptığında ise ‘yaşlısın’ diye işe alınmayan yurttaşlar, pandemi sürecinde daha çok mağdur oldular.’’ İfadeleri kullanıldı.

Ev Almak Artık Daha Kolay! İşte %0.69 Faiz Oranlı Konut Kredisinin Getirdiği Avantajlar Ev Almak Artık Daha Kolay! İşte %0.69 Faiz Oranlı Konut Kredisinin Getirdiği Avantajlar


CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI FAHRETTİN ALTUN’A SORU ÖNERGESİ SUNULDU!



CHP Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, EYT’li vatandaşların emeklilik haklarını korumak ve bu zorlu süreçte mağdur olmalarını engellemek amacıyla Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fahrettin Altun’un cevaplaması üzerine bir soru önergesi oluşturuldu. EYT’li vatandaşlarımız için soru önergesin de Yeni bir düzenleme olacak mı? Soruları yer aldı.  Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fahrettin Altun kendisine yöneltilen soru önergesini henüz cevaplamadı. Ancak gerekli olan cevapların gelmesi durumunda haber adresimiz üzerinden öğrenme olanağına sahip olabilirsiniz.