Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 virüsü kısa zamanda tüm hayatı felç etmişti. Tüm ülkelere derin ekonomik yaralar açan koronavirüs, ülkelerin ekonomisini alt üst etti.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 virüsü kısa zamanda tüm hayatı felç etmişti. Tüm ülkelere derin ekonomik yaralar açan koronavirüs, ülkelerin ekonomisini alt üst etti. Vatandaşlar da yapılan açıklamara göre uzun bir süredir aşının bulunmasını bekliyorlar. Tüm ülkeler daha hızlı bir şekilde kurtulabilmemiz için koronavirüs aşı çalışmalarına başlamıştı. Başta ABD,Çin ve Almanya olmak üzere birçok devlet başlattığı aşı çalışmalarını açıklamıştı. İlk olarak Çin'in Vuhan şehrinde görülen virüs tüm dünyanın korkulu rüyası haline geldi. Kış mevsiminin gelmesiyle insanların daha çok kapalı alanlarda vakit geçirmeye başlamasına neden oldu. Bu da virüsün daha hızlı yayılmasına neden oluyor.



Koronavirüs aşısı ne kadar olacak ?

Pfizer ve BioNTech şirketlerinin beraber çalışmalara başlattığı Covid-19 aşısının çalışmaları başarıya ulaştı. Amerikan Şirketi Pfizer ve Alman Şirketi BioNTech'in ortak çalışma ile sürdürdüğü ve geliştirdiği aşının fiyatı belli oldu. Koronavirüs aşının fiyatı 19.5 dolar olarak belirlendi. Tek dozu 19.5 dolar olan covid-19 aşısı 2 doz şeklinde kişilere uygulanacak. 39 dolar gibi bir fiyat ile insanlara sunulacak. Güncel kur ile baktığımızda tek doz 158 TL'ye denk geliyor. iki doz yapılacağını düşünürsek 316 TL'ye tekabül ediyor.

Koronavirüs aşısı ne zaman uygulanacak ?

Açıklanan bilgilere göre koronavirüs aşısının 2021 senesinin ilk 3 ayından sonra ikinci çeyreğinde uygulanacağı ön görülüyor