Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr.

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, Koronavirüs salgınında normalleşme süreci için tarih verdi! Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve ardından kısa sürede tüm Dünyaya yayılarak Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından pandemi ilan edilen Koronavirüs, TÜrkiye'de de an itibariyle 30 bin vakayı geçmiş durumda. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik ise tedbirlere uyulması durumunda Koronavirüs salgınının Türkiye'de normalleşme sürecine gireceği tarihle ilgili açıklamalarda bulundu. Detayları haberimizde hazırladık...



Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik'ten flaş açıklamalar! Dünyada ve Türkiye'de ana gündem olan Koronavirüs salgınının bitişi ve normalleşme süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. İlhami Çelik, şuan yaşanan vaka ve ölüm sayılarının Bilim Kurulu tarafından öngörülen beklentilerden yüksek olmadığını belirterek, Koronavirüs'ün Nisan ayının 3. haftası itibariyle 'pik' yapıp inişe geçebileceğini dile getirdi. Prof. Dr. Çelik, tedbirlere tam anlamıyla uyulması ihtimalinde, havanın da ilerleyen dönemde ısınmasıyla, Ramazan Bayramında hayatın normalleşmeye başlayabileceğini iddia etti. 



Prof. Dr. İlhami Çelik, Koronavirüs salgınıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Hastaneler, şuanki talebin 20 katı başvuruyu karşılayabilecek durumda olduğunu aktaran Çelik, Koronavirüs sonrası normalleşmeyle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.



KORONAVİRÜS NE ZAMAN 'PİK' ZİRVE YAPACAK?



Bilim Kurulu üyesi, Kayseri Şehir Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. İlhami Çelik, Koronavirüs salgınının Nisan ayının 3. haftasında 'pik' yani zirve yapacağını tahmin ettiğini açıkladı. Önümüzdeki 2-3 haftanın çok kritik olduğunu aktaran Çelik, vatandaşlardan Hükümetin aldığı tedbirlere harfiyen ve sıkı surette uyulmasını istedi. Tedbirlere tam anlamıyla uyulmazsa hastalığın/salgının süresinin artacağını, hem de sağlık iş yükünün aşırı bir artış göstereceğini aktardı. 



Koronavirüs salgınıyla ilgili açıklanan verilerle ilgili de konuşan Çelik, Bilim Kurulu'nun beklentilerinin üstünde olmayan rakamlar olduğunu aktardı. Prof. Dr. İlhami Çelik "Rakamlar beklediğimiz gibi geliyor. Yükselişin normal olduğunu düşünüyorum. Bilim Kurumu olarak bizim amacımız salgının pik yapmasını zamana yaymaktı. Amacımız da sağlık iş yükünü arttırmamak ve zamana yaymaktı. Şu anda sağlık iş yükü açısından bir sıkıntı gözükmüyor. Hastanelerde ve yoğun bakımlarda doluluk oranları iyi gidiyor. Ölüm oranlarının düşük seyretmesine de şükrediyoruz." ifadelerini kullandı.



HAYAT NE ZAMAN NORMALE DÖNECEK?



Prof. Dr. İlhami Çelik, hayatın Koronavirüs salgını sonrası ne zaman normalleşme dönemi olacağına ilişkin olarak, 2 ay sonra Ramazan Bayramında hayatın normalleye başlayacağını düşündüğünü aktardı. Ancak bu durumun, tedbirlere uymak ve temastan kaçınmakla mümkün olduğunu da ekledi.

Ziraat Bankası TC Kimlik Son Rakamları 0-2-4-6-8 Olanlar Duyurdu: 10.000 TL Üzerinde EK ÖDEME ve KREDİ! Ziraat Bankası TC Kimlik Son Rakamları 0-2-4-6-8 Olanlar Duyurdu: 10.000 TL Üzerinde EK ÖDEME ve KREDİ!


TÜRKİYE'DE KORONAVİRÜS AŞISI ÇALIŞMALARI



Türkiye'de Koronavirüs aşısı ve Koronavirüs tedavisi konusunda çalışmalar yapıldığını aktaran Prof. Dr. İlhami Çelik, Kızılay'ın da kan konusunda, iyileşen vakalardan alınan 'antikorlar' ile koronavirüs tedavisi açısından kan çalışması yaptığını da aktardı.