Koronavirüs salgınıyla ilgili flaş açıklama! Dünyada ve Türkiye'de etkisini günden güne hissettiren küresel salgın (pandemi) Covid-19 yeni tip Koronavirüs'ün Türkiye'de sosyal ve ekonomik hayata etkileri sürüyor! Bugün açıklanan son veriler itibariyle vak

Akbank Yeni Kampanyasıyla Kart Sahiplerine 200 TL Chip-Para Hediye Ediyor! Akbank Yeni Kampanyasıyla Kart Sahiplerine 200 TL Chip-Para Hediye Ediyor!

Koronavirüs salgınıyla ilgili flaş açıklama! Dünyada ve Türkiye'de etkisini günden güne hissettiren küresel salgın (pandemi) Covid-19 yeni tip Koronavirüs'ün Türkiye'de sosyal ve ekonomik hayata etkileri sürüyor! Bugün açıklanan son veriler itibariyle vaka sayısı 61 bin 49'a yükselirken son 24 saatte 98 kişi daha Covid-19 nedeniyle vefat etti ve vefat sayısı da 1.296'ya yükseldi! Koronavirüs salgını ne zaman geçecek? Türkiye'de hayat ne zaman normale dönecek? Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü tarih vererek konuştu! Sizler için hazırladık...



Koronavirüsle mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan Bilim Kurulu, Koronavirüse karşı çalışmalarını hızla sürdürüyor. Koronavirüs salgınına karşı etkin ve hızlı önlemler alınarak salgının önüne geçilmeye çalışılırken, Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü'den flaş bir açıklama geldi! Prof. Dr. Özlü, Koronavirüs'ün Türkiye'de ne zaman bitebileceğini ve Türkiye'de hayatın tekrar ne zaman normale dönebileceğini yorumladı! Özlü, "Önümüzdeki aylarda daha aydınlık daha güzel günlere dönebiliriz." ifadesini kullandı!



Koronavirüs salgınıyla ilgili açıklamalarda bulunan Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, 13 Nisan itibariyle İstanbul'da ve Anadolu'da virüsle ilgili yeni verilere ulaşılacağını aktararak virüsün yayılma seyrinin izlenebileceğini aktardı. 13 Nisan Pazartesi yani bugün, büyük ve kritik gün olarak ön plana çıkıyor! 



Türkiye'de Hayat Ne Zaman Normale Dönecek?



Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Koronavirüs sonrası Türkiye'de normalleşmenin başlamasıyla ilgili sorulan soruyu tarih vererek yanıtladı! Prof. Dr. Tevfik Özlü, yaptığı açıklamada 20 Mayıs 2020 tarihini işaret ederek, 20 Mayıs'tan sonraki günlerde normalleşme başlaması öngörülüyor dedi. Bugünden itibaren 2 hafta içerisinde Koronavirüs eğrisinde bir plato oluşabileceğini aktaran Özlü, 20 Mayıs'ın kritik tarih olduğunu belirterek, 20 Mart 2020'den itibaren normalleşmenin başlayabileceği sinyallerini verdi.



13 Nisan'ın kırılma çizgisi olduğunu aktaran Tevfik Özlü, 20 Mayıs itibariyle normalleşmenin başlayabileceğini aktardı. Bu süreçte en büyük görev vatandaşlara düşüyor! Evde kal çağrılarının cevapsız bırakılmaması, Devletin koronavirüs önlemlerine harfiyen uyulması bu zorlu süreçte büyük önem taşıyor.