Koronavirüs salgınına karşı iyi bir sınav veren ülkemizde normalleşme dönemi artık resmen başladı! Mayıs ayı normalleşme planının ardından Haziran ayı normalleşme planı da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geçtiğimiz gün açıklanmıştı. Bu çerçevede iç hatl

Koronavirüs salgınına karşı iyi bir sınav veren ülkemizde normalleşme dönemi artık resmen başladı! Mayıs ayı normalleşme planının ardından Haziran ayı normalleşme planı da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geçtiğimiz gün açıklanmıştı. Bu çerçevede iç hatlarda uçak seferleri 4 Haziran itibariyle resmen başlayacak. Dış hat seferlerinin ise 10 Haziran'dan sonra başlaması bekleniyor. Peki Koronavirüs sonrası 'yeni normal' olarak ne gibi tedbirler alınacak? Uçak seferlerinde yeni bir dönem başlayacak! Seferler artık bu şekilde yapılacak...



Koronavirüs sonrası hayatın birçok alanında yeni normalleşme adımları atılmaya devam ediyor. Mayıs ayı Normalleşme planının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Haziran ayı normalleşme kararları da geçtiğimiz gün yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından açıklandı! Bu çerçevede şehirler arası ulaşım kısıtlamasının 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle kaldırılmasına ve seferlerin normal seyrine dönmesine karar verildi. Havayolu - uçak seferleri de iç hatlar için 4 Haziran itibariyle resmen başlayacak. Şimdiden Türk Hava Yolları ve Pegasus gibi firmalar tarafından bilet satışına başlandı. Dış hatlarla ilgili ise ülkelerin alacakları kararlar bekleniyor. THY ve diğer hava yollarının 10 Haziran 2020 itibariyle dış hat seferlerine başlaması planlanırken bu konuda Koronavirüs salgınından etkilenen dünya ülkelerinin de bir karar vermesi gerekiyor. Bu sebeple dış hat uçak seferleri için kademeli olarak bir açılmanın olması bekleniyor.



YENİ DÖNEMDE UÇAK SEFERLERİNE BİR ÇOK YENİLİK GELİYOR!



Koronavirüs sonrası dönemde, salgının tüm tehdidiyle ortadan kalkamaması nedeniyle 2. dalga beklentisi yüksek. Bu sebeple Koronavirüse karşı azami dikkat ve tedbir prensibiyle uçuş seferlerinde de bir takım yenilikler yapılacak. Maskesi olmayan yolcu uçağa alınmayacak. Ayrıca kabinlere konulabilen bagajlara da elveda denilerek uçak içinde kabinlere bagaj alınmasına müsaade edilmeyecek. Ayrıca uçuşlarda firmalar tarafından yolculara ikram edilen yemekler de kaldırılacak! Yolcuya sadece su verilebilecek. Öte yandan yüksek ateş ve öksürük gibi koronavirüs belirtisi bulunan bir yolcu fark edilmeden uçağa alınmışsa kendisi için ayrılan özel bölüme nakledilecek.



YEMEK İKRAMLARI KALDIRILDI!



Uçak seferlerinde yapılan yemek ikramları kaldırıldı! Bu çerçevede 2 ila 2,5 saati aşmayan ve tüm iç hat seferlerinde yemek ikramı yapılamayacak. Yolculara sadece su ikram edilebilecek. Öte yandan uzun dış hat seferleri için yemek ikramları konusunda firmaların çalışma yürüttüğü ve sağlık açısından gerekli tedbirlerle ilgili son açıklamaların ardından ikram konusunda gerekli kararın verilmesi bekleniyor. Yemek ikramları nedeniyle maskesini çıkaracak yolcuların Koronavirüs tehlikesi nedeniyle risk oluşturmaması adına böyle bir karar alındığı belirtiliyor.



4 SAATİN ALTINDAKİ UÇUŞLARDA ÖZEL BATTANİYE YOK!



Yeni normaller çerçevesinde, Koronavirüs salgınına karşı bir tedbir de uçuşlarda yolculara sağlanan battaniyeler için getirildi. Bundan böyle 4 saatin altındaki uçuşlarda yolculara battaniye verilmesi gibi bir uygulama söz konusu olamayacak.

Emekliye Müjdeli Haber: Cumhurbaşkanı Onayladı ve Emekli Maaşlarını Alanlar İçin 100.000 TL Ödenecek! Emekliye Müjdeli Haber: Cumhurbaşkanı Onayladı ve Emekli Maaşlarını Alanlar İçin 100.000 TL Ödenecek!


OTURMA DÜZENİ DE DEĞİŞİYOR!



Koronavirüs sonrası uçak seferlerinde en büyük değişimlerden biri de oturma düzeni konusunda getirilecek. Sosyal mesafe ve firmaların oturma düzeni nedeniyle kâr-zarar hesaplamaları arasında uygun bir orta yol bulunmaya çalışılırken nihai kararın ne olacağı önümüzdeki günlerde açıklanacak.