Koronavirüs ile ilgili her gün farklı bir bilgi, detay ortaya atılıyor. Kimisi kovid-19'u önlemek için olurken kimisi de bulaşan virüsü iyileştirmek için ortaya atılıyor.

Emeklilere Özel: Vakıfbank'tan Büyük Fırsat! Emeklilere Özel: Vakıfbank'tan Büyük Fırsat!
Koronavirüs ile ilgili her gün farklı bir bilgi, detay ortaya atılıyor. Kimisi kovid-19'u önlemek için olurken kimisi de bulaşan virüsü iyileştirmek için ortaya atılıyor. Bu defa gelen bilgiyle koronavirüsü engelleyebileceğiz. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin yaptığı son açıklamaya göre, kumaş maskeler çift taraflı koruma sağlıyor.



"Kumaş maskelerin 'filtreleme' özelliğine sahip olduğu, dolayısıyla havada enfeksiyona yol açma potansiyeline sahip damlacıkları filtreleyerek kişiyi koruduğu" açıklandı. Birçok araştırmaya baktığımızda da bu bilgiyi destekler nitelikte. Bu durumu test edilmiş bir örnek ile açıklayalım. USS Theodore Roosevelt uçak gemisinde çıkan koronavirüs salgınında, kumaş maskelerin enfeksiyon riskini yüzde 70'e kadar düşürdüğü bilgisi kaydedildi.



Amerika Birleşik Devleri Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin yaptığı açıklamaya göre de, sık dokunmuş kumaş ile yapılmış maskeler ya da birkaç kat kumaş kullanılarak yapılan maskelerin, tek katlı ve ince dokunmuş kumaşlarla üretilenlerden daha koruyucu olduğunu da vurguladı.



Bu durumdan çıkarmamız gerekiyor ki, kumaş maske takımı hem kendi sağlığımızı korumak hem de karşımızdaki, çevremizdeki insanları korumak için çok daha iyi bir forma sahip.